POLJOPRIVREDNICIMA IZ TREBINJA NOVI SJEMENSKI PAKETI


U Trebinju je, posredstvom Agrarnog fonda iz ovog grada, podijeljeno 206 paketa sjemenskog materijala koji je obezbijedilo Ministarstvo poljoprivrede Republike Srpske.


Ministarstvo je za ovr namjene izdvojilo preko 52.000 maraka,  jer je vrijednost svakog paketa 252 marke. 


Svaki paket sadrži krompir, luk i druga sitna sjemena, ali i pumpu za zaštitu, prskalicu, te đubrivo i prihranu.


„Mi smo od Ministarstva dobili nalog da odaberemo 206 korisnika iz socijalno ugroženih kategorija, odnosno, iz redova onih koji su zbog pandemije korona virusa ostali bez posla, nemaju stabilan izvor prihoda, te za višečlane porodce i uopšte ljude sa socijalnim potrebama, što smo i uradili i dobili odobrenje ministarstva da zadovoljavaju potrebne propise“, kazao je Veselin Dutina, direktor Agrarnog fonda.


Prije podjele ovih paketa je sam Agrarni fond, zahvaljujući Gradskoj upravi Trebinja, podijelio 377 sličnih sjemenskih paketa za isto toliko porodica u gradskim mjesnim mjestnim zajednicama.


„Na taj smo se način i mi, samoinicijatovno, uključili u ovaj projekat, da bi se zasijao što veći broj poljoprivrednih površina domaćim sjemenim i proizvelo što više domaće hrane, što može biti dobar podstek za naredne godine, jer ne moramo imati pandemije da bismo što više sijali i sadili na svojoj zemlji i jeli zdravu hranu“, kazao je Dutina.


On je podsjetio i na činjnicu da Agrarni fond idućer sedmice dijeli rasad od 15.000 struka paprika i paradajza koje su zaposleni u ovoj firmi proizveli u sopstvenim rasadnicima.


Dutina je kazao da je ove godine na teritoriji Trebinja obrađeno između 35 i 40 odsto više poljoprivrednih površina nego ranijih godina i naglasio da je to najbolji doprinos akciji „Kupujmo domaće“ koju je pokrenula Vlada RS...


NN


 
Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?