GRADONAČELNIK TREBINJA DONIO NOVE ODLUKE: OGRANIČENO KRETANJE LJUDI I PROMET ROBA


Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, koji je i komandant Štaba za vanredne situacije, ograničio je novom odlukom ulazak i izlazak iz Trebinja, kao i uvoz robe iz Čapljine, sa čije su se pijace poljoprivrednim proizvodima shnabdijevali mnogi trgovci i nakupci.


Uvoz roba iz Čapljine je zabranjen zbog potvrđenog prisustva virusa korona COVID-19 u ovoj opštini, a odluka će biti na snazi do srijede, 8. aprila 2020. Godine, do 20.00 časova, s mogućnošću njenog produženja dok se ne utvrdi epidemiološka situacija u opštini Čapljina.


Do srijede u 20 časova važi i zabrana kretanja izvan teritorije grada , osim za one osobe koje posjeduju dozvolu za kretanje, izdatu od MUP-a, ili potvrdu o potrebi kretanja zbog nesmetanog obavljanja procesa rada, izdatu od strane poslodavca.


Sva lica koja ulaze na teritoriju grada Trebinja dužna su da svoj dolazak najave na broj 121, uz obrazloženje razloga dolaska.


Takođe je donesena odluka prema kojoj su svi privredni subjekti koji posluju na teritoriji grada Trebinja dužni najaviti prijem robe gradskom Štabu za vanredne situacije Grada Trebinja, na broj 121, a prijem će se vršiti isključivo uz prisustvo predstavnika gradskog Štaba za vanredne situacije, uz prethodnu najavu tačne satnice dolaska robe.


Ova naredba stupa na snagu danom donošenja i primjenjuje se od 5. aprila 2020. godine, a objaviće se u „Službenom glasniku“ Grada Trebinja....


 
Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?