U SUBOTU OTVARANJE RIBOLOVNE SEZONE


Na rijekama i jezerima kojima gazduje Sportsko ribolovno društvo Trebinje ovogodišnja sezona ribolova zvanično počinje u subotu 28. marta.


Zbog vanredne situacije neće biti svečanog otvaranja, a iz SRD Trebinje apeluju na sportske ribolovce da se odgovorno ponašaju prema prirodi i da u narednom periodu obnove ribolovne dozvole.


Iz ovog društva podsjećaju da su u protekloj godini rijeka Trebišnjica, Bilećko i Trebinjsko jezero poribljeni sa 900.000 komada mlađi potočne i kalifornijske pastrmke iz mristilišta „Mirotinj“ i ribnjaka „Jazina“ Hidroelektrana na Trebišnjici.


Iz SRD Trebinje napominju da je na područje Lastvanskog jezera i rijeke Sušice instaliran sistem za video nadzor. Na ovaj način se želi jasno dati do znanja ribokradicama da neće odustati od zaštite voda kojima gazduju, ribljeg fonda i životne redine.


SRD Trebinje ća u saradnji sa SRK Nikšić, CJB Trebinje, GS BiH i GS Crne Gore pratiti aktivnosti na vodama kojima gazduju i spriječiti svaki vid nezakonitog uništavanja ribljeg fonda i prirode.


rt


 
Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?