TREBINJSKI PORTALI I LOKALNA TELEVIZIJA PROTIV IZJAVE LEJLE REŠIĆ


Nekoliko trebinjskih portala i lokalna Herceg televizija iznenađeni su izjavom ministarke Lejle Rešić da su objavom imena svih lica koja bi trebala biti u samoizolaciji u Trebinju prekršena određena prava, iako je to učinjeno nakon zahtjeva brojnih Trebinjaca i iz preventivnih razloga, jer su na ulicama uočeni brojni pojedinci koji nisu poštovali mjeru kućne izolacije i na taj način možda ugrozili zdravlje svih nas


“Međutim, Rešićeva je, umjesto da pohvali sve preventivne mjere koje su preduzete na području Trebinja, iskoristila prvu priliku da kritikuje, i to ni manje ni više nego iz udobne ministarske fotelje”, navodi se u saopštnju, u kome stoji da su građani Trebinja od ministarke očekivali da pohvali ovakve mjere preduzete u ovom gradu.


U saopštenju se sumnja da je ministarka upoznata sa činjenicom da u cijeloj Hercegovini imaju svega četiri respiratora, od čega su dva u Bolnici Trebinje, uz pitanje da li bi se trebalo dozvoliti da se u gradu pojavi virus korona, a da, pritom, nisu donesene preventivne mjere, koliko god one bile teške, kako po građane, tako i po privredu.


“Hoće li nam Rešićeva pomoći ako nam se, ne daj Bože, pojavi virus korona? Hoće li ona biti ta koja je spremna da na sebe preuzme odgovornost opstanka cijele Hercegovine, u kojoj već sada nema više od 60.000 stanovnika? Zna li Rešićeva da je jedan ljudski život vredniji od svakog spiska? Zna li Rešićeva da mi iz Trebinja do Banjaluke, gdje je najvažniji bolnički centar, još uvijek idemo kozjim stazama i to u dužini od 350 kilometara? A njene bliske kolege već skoro 15 godina rukovode resorom puteva”, bili su oštri trebinjski novinari.


Oni su otišli i korak dalje, sugerišući da bi Rešićevoj bilo pametnije da je za 15 godina,  koliko je ministar, pitala kad će početi da grade puteve u Hercegovini kakve civilizovan svijet poznaje već skoro cijeli vijek, nego što danas drži predavanja kad im vrijeme nije.


“I na kraju, može li nam Rešićeva pojasniti kako, ne daj Bože, da pacijenta u teškom stanju, sa akutnom respiratornom infekcijom, prebacimo u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u trenutnoj situaciji?”, zapitali su se na kraju, navodeći da od njene priče ispred mikrofona Trebinjci i Hercegovci nemaju nikakve vajde. 


Zbog takvih ljudi se, kako kažu, Trebinje izgleda i odlučilo da stvar preuzme u svoje ruke, “jer se jedino može pouzdati u se i u svoje kljuse”.


SARANSAK

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?