PORODICA MAKERA IZ LJUBINJA DOBIJA KUĆU U NASELJU VINOGRADI


Porodica Makera iz Ljubinja, koja je nedavno dobila šestog sina, uskoro će, nakon decenije i po života u podstanarstvu, od Udruženja građana i privrede Hercegovine, dobiti kuću.


Gojko Makera, otac Milana, Miloša, Miljana, Milije, Mihaila i najmlađeg Milidraga koji je rođen za Božić, rekao nam je da je zemljište već kupljeno u naselju Vinogradi u Ljubinju i prevedeno na njegovo ime, a pitanje je dana kada će se kuća početi praviti.


“Mene je ispred ovog udruženja kontaktirao Luka Petrović i odmah mi rekao da su voljni da mi obezbijede krov nad glavom, što sam ja, normalno, sa radošću prihvatio, znajući da je u pitanju čovjek od riječi i da će ispoštovati sve što obeća, pa je tako i bilo, tako da ja već imam kod sebe kupoprodajni ugovor, nakon koga slijedi izrada projektne dokumentacije i sama gradnja kuće, na čemu smo i Petroviću i ovom udruženju i ja i  moja cijela porodica vrlo zahvalni”, kaže Gojko.


Dodaje da je do sada imao različitih obećanja po pitanju rješenja stambenog pitanja, a da je ovo jedini konkretan potez koji je odmah krenuo i da se realizuje.


“Pravo da vam kažem, sada je sve do mene, jer ja radim kao vozač kamiona na duge maršrute i često nisam kući, ali ću za ovaj poduhvat morati da nađem vremena i da se odmah krene sa poslovima, tim prije što su već nastupili lijepi dani, pogodni za građevinske radove”, dodaje Gojko.


Kaže da postoje obećanja za pomoć i od ljubinjskih lokalnih vlasti, pa se nada da će, ako se i tu obezbijede neke prinadležnosti ili materijalna sredstva, posao ići brže, tako da se u ovoj godini Makere nadaju preseljenju.


Kuća će im, kažu, itekako značiti, tim prije što je majka Dušica nezaposlena i svi se izdražavaju samo od Gojkove zarade, ali, kako dodaju, sva djeca su zdrava i zadovoljni su svojim životom…


SARANSAK


 
Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?