TRIBINA UJEDINJENE SRPSKE: SRPSKO JEDINSTVO JAČE I OD ADMINISTRATIVNIH GRANICA


Za srpsku kulturu i vrijednosti koje srpski narod baštini već hiljadu godina - ne postoje granice. Nema te administrativne prepreke koja bi onemogućila da srpski duhovni prostor živi zajedno i da se osjeća povezanim.


Ovo je večeras u Trebinju poručio Nenad Stevandić, predsjednik Ujedinjene Srpske, na javnoj tribini „Buđenje srpskog jedinstva – Srbija, Republika Srpska, Crna Gora“, koja je u organizaciji ove stranke večeras održana u Kulturnom centru.


„Večeras demonstriramo to zajedništvo – a kada smo zajedno mnogo smo jači i bolji jer možemo jedni na druge da računamo. A naša kultura je garant našeg opstanka - ona prelazi sve granice i nema tog pasoša koji našu kulturu može da zaustavi“, kazao je Stevandić novinarima, uoči skupa kojem su, uz rukovodstvo Ujedinjene Srpske i predstavnike koalicionih partnera, prisustvovali i gosti iz Srbije i Crne Gore.


Sa tribine su poslate i poruke podrške bratskom narodu u Crnoj Gori - u borbi za očuvanje svetinja Srpske pravoslavne crkve a protiv zakona o slobodi vjeroispovijesti, kojim država osporava pravo vlasništva SPC nad hramovima i crkvenom imovinom.


„Sam naziv ove tribini –'Buđenje srpskog jedinstva' dovoljno govori o procesima koji trenutno žive i dišu u srpskom narodu. Srbi kada su ujedinjeni mnogo su jači i teško mogu biti poraženi na ovim prostorima. To jedinstvo je garant da ćemo očuvati svoju kulturu, tradiciju i vjeru. Želimo da ovakvih susreta bude što više i da sljedeći put budemo domaćini mi - Srbi iz Crne Gore“, poručio je Milutin Đukanović, predsjednik poslaničkog kluba Demokratskog fronta u Skupštini Crne Gore.


Veroljub Arsić, potpredsjednik Narodne skupštine Srbije, poručio je da Srbima nema niko pravo da zabrani da se u regionu udružuju, razmjenjuju iskustva, pomažu jedni druge, zajednički njeguju svoju kulturu i tradiciju.


„I da opstanu na ovim prostorima, gdje naši preci žive već stotinama godina. Ovo je skup koji daje podršku miru u čitavom regionu i odražava želju da srpski narod učestvuje i pomaže u razvoju čitavog regiona, ali i da očuva svoje jedinstvo“, istakao je Arsić.   


RT


 
Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?