ZA NEODGOVORNO PALJENJE VATRE NA OTVORENOM KAZNE OD 100 DO 1.000 KM


Policijska uprava Trebinje apeluje na sve građane da prilikom paljenja vatre na otvorenom obavijeste najbližu vatrogasnu jedinicu, kako ne bi izazvali materijalnu štetu i bili sankcionisani novčanim kaznama u iznosu od 100 do 1.000 KM, u skladu sa važećim zakonskim propisima.


„S obzirom da se zbog povoljnih vremenskih uslova u narednom periodu očekuje čišćenje poljoprivrednih parcela, Policijska uprava Trebinje apeluje na sve vlasnike kao i druga lica koja učestvuju u paljenju vatre - da obavijeste najbližu vatrogasnu jedinicu, da vatru ne ostavljaju bez nadzora i da prije nego što napuste parcelu provjere da li je vatra ugašena“, saopšteno je iz Policijske uprave Trebinje.


Oni koji ne preduzmu mjere predostrožnosti prilikom paljenja vatre i izazovu materijalnu štetu, Policijska uprava Trebinje će sankcionisati u skladu sa važećim zakonskim propisima.


Iz ove uprave podsjećaju da Zakon o zaštiti od požara, koji je stupio na snagu u novembru 2019. godine, kao jednu od mjera zaštite od požara zabranjuje paljenje korova i drugog poljoprivrednog otpada bez prethodnog obavještenja vatrogasno-spasilačke jedinice i preduzimanje mjera i radnji s ciljem širenja vatre, a u suprotnom - isti zakon propisuje i novčane kazne od 100 do 1.000 KM.


rt


 
Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?