PU TREBINJE: AKCIJA „PRAZNIK“ USPJELA U POTPUNOSTI


Policijska akcija „Praznik“ koju je od 20. decembra prošle godine do 20. januara ove godine realizovala Policijska uprava Trebinje, u potpunosti je uspjela, najprije zbog toga što je ovo po pitanju saobraćajnih nezgoda najbolji period u posljednjih pet godina, ali i zbog činjenice da je očuvano stanje bezbjednosti.


„Ono što je najvažnije je da je smanjen broj saobraćajnih nezgoda, a u mjesecu januaru nismo imali ni broj saobraćajnih nezgoda sa poginulim licima, što je najvažnija činjenica“, kazao je na mjesečnoj pres konferenciji načelnik Policijske uprave Trebinje Siniša laketa.


On je precizirao da su u pomenutom periodu, odnosno akciji, policajci provodili češće racije po ugostiteljskim objektima, naročito onim za koje su postojala operativna saznanja da u njima borave lica sklona češćem narušavanju javnog reda i mira.


Iako je broj evidentiranih prekršaja u januaru malo povećan, dobar pokazatelj je da nije bilo razbojništava i težih napada na imovinu i krađa koje bi uznemirli građane, pa je stanje bezbjednosti bilo zadovoljavajuće.


Stanje je zadovoljavajućim ocijenio i Željko Đogović, načelnik Odjeljenja za privredni kriminalitet, napomenuvši da je policija evidentirala 19 krivičnih djela, od čega se 13 odnosi na opšti kriminalitet i tri na privredni kriminalitet i dva na zloupotrebu opojnih droga i jedno na bezbjednost javnog saobraćaja.


Načelnik uniformisane policije Petar Kozjak je apostrofirao činjenicu da nije bilo narušavanja javnog reda i mira u većem broju, odnosno, sa pet i više lica koji su u tome učestvovali.


On je kazao da je u januaru javni red i mir narušen 24 puta, a ukupno su evidentirana 34 prekršaja koje su počinila 34 lica i svi su bili muškarci.


Na pomenutoj pres konferenciji je rečeno da i to da se, s obzirom da ide ljepše vrijeme,  na području Hercegovine očekuje i povećan broj migranata, iako u ovoj upravi procjenjuju i to da je trenutno taj bro trenutno stagnirao zbog sveukupne situacije u Crnoj Gori i pojačanim aktivnostima njihove policije…


SARANSAK


 

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?