IGOR ĐURICA NAJBOLJI SPORTISTA, A KK "LEOTAR" NAJBOLJI KLUB ZA 2019. GODINU


Džudista „Leotara“ Igor Đurica najbolji je sportista Trebinja u 2019. godini, dok je priznanje za najbolji sportski kolektiv našeg grada u prošloj godini pripalo Košarkaškom klubu „Leotar“.


Priznanja najboljima večeras su dodijeljena na izboru sportiste godine, koji tradicionalno organizuju JU „Trebinjesport“ i Glas Trebinja pod pokroviteljstvom Grada Trebinja.


Najbolji sportista Trebinja Igor Đurica u prošloj godini postao je seniorski džudo prvak Balkana, prvak BiH u konkurencijama seniora i mlađih seniora, a proglašen je i najboljim džudistom Srpske u 2019. godini.


Najviše priznanje među sportskim kolektivima – košarkaši „Leotara“ zaslužili su osvajanjem titule šampiona Republike Srpske i plasmanom u bh. ligu, a prošle godine bili su učesniici i završnice kup takmičenja Srpske i BiH.


Drugo mjesto među najboljim sportistima pripalo je atletičaru „Trebinja“ Marku Šukoviću, a treće su podijelili atletičarka „Leotara“ Emilija Kušić i košarkaš „Leotara“ Dejan Šakotić.


Drugoplasirani sportski kolektiv je Džudo klub „Leotar“, dok je treće mjesto pripalo Rukometnom klubu „Leotar“ i Ženskom košarkaškom klubu „Leotar 03“.


Priznanje za najboljeg sportskog radnika pripalo je Draženu Šegrtu, sportskom direktoru a prošle godine i šefu stručnog štaba Košarkaškog kluba „Leotar“.


Posebna priznanja uručena su - za postignute rezultate u plivanju Milošu Ćeraniću, za rezultate u sportu Ženskom odbojkaškom klubu „Leotar“, te za nesebične akcije u ekološkom očuvanju grada Biciklističkom klubu „Leotar“.


Nagrada „Zlatno pero“ otišla je u ruke novinara Radio Trebinja Ratomira Mijanovića, najbolji sportski sudija je Dragan Kralj, nagrada „Prijatelj sporta“ dodijeljena je Blažu Šupljeglavu, dok je „Ambasador sporta“ košarkaška reprezentativka Srbije Nikolina Milić.


Zlatne plakete za životno djelo dodijeljene su Rajku Raduloviću, Dragu Gaćinoviću, Radomiru Miliću i Lazaru Ratkoviću. Posthumne plakete istaknutim sportskim radnicima uručene su za Milana Bubala i Pavla Smrzlića.


Na osnovu prijedloga pristiglih iz trebinjskih klubova – proglašeni su i najperspektivniji sportisti Trebinja u 2019. godini, a to su: odbojkašica Katarina Vulić, džudista Vidak Maljević, rukometašica Tanja Ratković, atletičarka Katarina Filipović, košarkaš Milan Ždralić, biciklista Rade Tešanović, odbojkašica Stefanija Pajić, atletičar Igor Zelenović, kajakaš Goran Kraljević, rukometaš Radovan Turnić, strijelac Nedeljko Sparavalo, plivačica Sara Ratković, plivač Vuk Danojlić, košarkašica Ivana Daković, fudbaler Julijan Vukanović, karatista Filip Milinić i sportski plesač Nemanja Đerković.


Pozdravljajući sportiste i sportske radnike, gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić kazao je da Gradska uprava vrednuje rad i trud onih koji su uvijek bili najbolji ambasadori našeg grada, te izdvaja značajna sredstva za sport i funkcionisanje sportskih kolektiva.


Pritom, napomenuo je Ćurić, izgrađen je ili rekonstruisan značajan broj sportskih terena u trebinjskim naseljima, Trebinje je dobilo je moderan atletski stadion, a ulaganja u ovu vrstu infrastrukture, dodao je, omogućiće da naš grad postane - prepoznatljiv sportski centar.


„Naš je cilj da zajedno sa svima vama u sport angažujemo što više djece - i to će biti zajedničko priznanje za sve nas“, poručio je Ćurić.


RT


 
Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?