Nakon 17 godina: TREBINJCIMA PEHAR KUPA SRPSKE!


Košarkaši „Leotara“ osvajači su Kupa Republike Srpske! Trebinjci su u finalu ovog takmičenja večeras su Sportskoj dvorani „Miloš Mrdić“ savladali banjalučki OKK „Borac“ rezultatom 74:70, po četvrtinama 


Iako bez Marka Rikala, koji zbog bolesti nije mogao da nastupi, te sa još rovitim Dejanom Šakotićem – tim Mira Vukoja u tvrdoj i do kraja neizvjesnoj utakmici pobijedio je najbolju prvoligašku ekipu Srpske i ponovo, nakon 2003. godine, svom gradu donio pehar pobjednika najmasovnijeg košarkaškog takmičenja.


Prelazni i pehar u trajno vlasništvo ekipi „Leotara“ uručili su gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić i pomoćnik ministra za sport u Ministarstvu porodice, omladine i sporta RS Mario Đuran.


„Finale zaista nevjerovatno, puno obrta. Imali smo jako puno problema. U četiri dana tri veoma teške utakmice. Rikalo i Šakotić su juče pod infuzijama odigrali utakmicu, Rikalo je sinoć ima temperaturu 41 i danas nismo željeli da mu rizikujemo život. Ali ovi momci nemaju limita kada je u pitanju mentalna energija i snaga - i ja im stvarno skidam kapu“, kazao je nakon meča šef stručnog štaba „Leotara“ Miro Vukoje.


Kao pobjednici Kupa Srpske, Trebinjci će već narednog vikenda na završnicu Kupa BiH u Sarajevo – a protivnik u polufinalu je domaći „Spars“.


„Imamo obavezu kao pobjednici kupa da Republiku Srpsku predstavimo u najboljem izdanju. Učinićemo sve da ekipu oporavimo. Mi sa 'Sparsom' možemo da igramo. Ovo je mentalno izuzetno jaka i dobro fizički istrenirana ekipa“, istakao je Vukoje.


Najkorisniji igrač „fajnal-fora“ Kupa Srpske Vladimir Aleksić kaže da do ovog priznanja ne bi mogao bez pomoći saigrača.


„Ovo je timska pobjeda. Utakmica prava muška. Čestitao bi svojim saigračima na velikom zalaganju i borbenosti – i na osvojenom trofeju koji svima nama puno znači kao podsticaj više da i u Prvenstvu BiH postignemo još bolje rezultate“, ističe Aleksić.


Aleksić je večeras bio najefikasniji igrač domaćih sa 19 postignutih poena. Marko Raičević i Aleksandar Andrejević postigli su po 11, a Nemanja Milidragović i Dejan Šakotić po 10.   


RT


 
Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?