U OPERATIVNOJ AKCIJI „MAGLIĆ“ SLOBODE LIŠENO 12 LICA


Uprava kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske provodi na području Republike Srpske operativnu akciju kodnog naziva „Maglić“ u okviru koje je slobode lišeno 12 lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela „Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja“ i „Nesavjestan rad u službi“.


Lica se sumnjiče da su navedena krivična djela počinili u periodu do 2010. do 2020. godine na način da su zatvorenicima u Kazneno-popravnom zavodu Foča omogućili razne nezakonite podgodnosti.


 U toku akcije vrše se pretresi na 28 lokacija na područje Banjaluke, Prijedora, Gradiške, Doboja, Foče, Istočnog Sarajeva i Trebinja, a u dosadašnjim aktivnostima pronađena je dokumentacija koja dokazuje postojanje navedenih krivičnih djela, veća količina novca, oružje, municiju, minsko-eksplozivna sredstva, veću količinu novca i druge predmete koji se mogu dovesti u vezi sa navednim krivičnim djelima.


U ovim aktivnostima angažovani su policijskih službenici nadležnih policijskih uprava, Specijalne antiterorističke jedinice i Žandarmerije MUP-a Srpske.


Sve aktivnosti se provode pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Trebinje.


 Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?