USPJEŠNA PREZENTACIJA TREBINJSKIH VINARA U MILANU


Proteklog vikenda u prestižnom hotelu West in Palace u Milanu održana je prezentacija trebinjskih vinarija u organizaciji AIS Milano i AIS Lombardia u koordinaciji njihovog poznatog somelijera Adriane Licciardello. Na ideju da organizuje ovu degustaciju Adriana je došla ljetos nakon posjete hercegovačkom vinogorju i trebinjskim vinarima. Željela je da svoja pozitivna iskustva sa juga Hercegovine prenese Italijanskoj publici.


Na ovoj prezentaciji predstavljeno je 8 vina iz pet trebinjskih vinarija: Podrumi Vukoje 1982, Vinarija Anđelić, Podrumi Berak, Podrumi manastira Tvrdoš i Podrumi Runjevac. U tročasovnoj prezentaciji brojni vinski novinari, publicisti, restorateri, somelijeri, hotelijeri, njih više od 70, upoznali su se sa autohtonim sortama Hercegovine vrancem i žilavkom, istorijom hercegovačkog vinarstva, tradicijom, običajima i gastronomijom trebinjskog kraja.


O svojim vinima pričali su Radovan Vukoje, Milica Anđelić, Aleksanar Berak, Tihomir Kuduz i Jovo Runjevac uz koordinaciju i prevod Gordane Radovanović.


Na ovom događaju prisustvovao je i predsjednik AIS Lombardie g-din Hosam Eldin koji je istakao hercegovački region, a posebno trebinjska vina kao nove zvijezde „vinskog mediterana“ o kojima će se i u budućnosti pričati.


Na koncu ove divne vinske večeri generalni konzul Bosne i Hercegovine u Milanu g-din Dragan Mihaljević zahvalio se organizatorima prezentacije vina AIS Milan i AIS Lombardie i pozvao sve prisutne da posjete Bosnu i Hercegovinu i Trebinje, te da se na licu mjesta uvjere u kvalitet proizvodnje vina i ljepote naše zemlje.


 

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?