USVOJEN GODIŠNJI PROGRAM RADA GRADONAČELNIKA I GRADSKE UPRAVE ZA 2020


Skupština grada Trebinja usvojila je danas Godišnji program rada gradonačelnika Trebinja i Gradske uprave, te Program rada Skupštine grada za 2020. godinu.


Donosena je i odluka o davanju saglasnosti gradonačelniku da može raspisati javni poziv za prikupljanje ponuda investitora zainteresovanih za izvođenje preostalih radova, te korišćenje prostora na spratu gradske tržnice u izgradnji.


Kako je pojašnjeno, drugi nivo objekta gradske tržnice biće izgrađen samo u osnovnim elementima, pri čemu je dovršetak izgradnje obaveza budućeg zakupca.


Gradonačelniku Mirku Ćuriću data je i saglasnost za kupovini preostalog dijela Ćelovića kuće sa dvorištem, koji su trenutno u privatnom vlasništvu.


Skupština je donijela i odluku o pristupanju procesu izrade srednjoročnog plana kapitalnih investicija za period 2020-2024. godine, nakon čega bi, kako je rečeno, trebalo da uslijedi imenovanje koordinacionog tima, te raspisivanje javnog poziva za kandidovanje kapitalnih projekata vrijednosti preko 50.000 KM.


Usvojena je i odluka o visini cijene nepokretnosti po zonama za dan 31. decembar 2019.


Danas usvojenom odlukom važenje „Urbanističkog plana Trebinje 2015“ produženo je do 2023. godine.


Usvojene su i odluke o utvrđivanju nacrta izmjena dijelova regulacionih planova „Sjeverni logor“ i „Blace-Abazovina“.


Imenovan v.d. načelnika Odjeljenja za privredu


Skupština grada Trebinja imenovala je danas Vedrana Vučinića za vršioca dužnosti načelnika Odjeljenja za privredu Grada Trebinja.


Vučinić je diplomirani inženjer za proizvodnju i menadžment, a prethodno je bio zaposlen na rukovodećim pozicijama u „Svislajon“ Industriji alata Trebinje.


Vučinić će na funkciji prvog čovjeka Odjeljenja za privredu zamijeniti Radenka Draškovića, koji je krajem prošlog mjeseca razriješen dužnosti nakon podnošenja ostavke iz ličnih razloga.


rt


 
Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?