HKK Zrinjski: Želimo Leotaru vratiti za poraz koji su nam nanijeli u Mostaru


Prethodnog vikenda je Zrinjski u okviru 16. kola Lige 12 iskoristio gostovanje kod Vogošće da pruži priliku svim igračima, ali i da popravi koš razliku jer su posljednjeplasirani tim lige dobili sa 65 razlike (139:74).


Ipak postavlja se pitanje koliko smisla imaju te utakmice s Vogošćom koja očito ne može parirati ostalim ekipama u ligi. 


– Jedino pozitivno s ove utakmice su dva nova boda i velika minutaža naših mladih igrača. Pobjede od 65 razlike ne trebaju ni nama, a pogotovo ne trebaju mladim igračima Vogošće koji ništa nisu krivi, prokomentarisao je trener Plemića Neven Nikolić.


Već u sledećem kolu će Zrinjski imati puno teži zadatak jer gostuju Leotaru u Trebinju.


– U Trebinju nas očekuje jedna taktički vrlo zahtjevna utakmica. Leotar godinama dobro igra na domaćem terenu. Imaju odličan tim koji nam koncepcijski nikako ne odgovara. S dva izrazito fizički dominantna centra Andrejevića i Ninkovića te četiri odlična šutera, Rikala, Šakotića, Aleksića i Pendića. Tu su i dva izvanredna defanzivca, Raičević i Milošević, govori Nikolić.


Trebinjci su prošlog vikenda Čapljinu napustili nezadovoljni porazom, a posebno igrom.


– Na svom su parketu ove sezone izgubili jedino od Širokog i sigurno da su favoriti i u ovoj utakmici. Utakmica je važna za oba kluba jer poraz i jedne i druge udaljava od Lige 6. Nadamo se da to nećemo biti mi. Leotar nam je svakako dužnik iz prvog dijela sezone. Želimo im vratiti za taj poraz koji su nam nanijeli u Mostaru, poručio je Nikolić podsjećajući na izgubljenu utakmicu sa 88:79.


Iako je nekoliko igrača imalo probleme s virozom, Zrinjski bi trebao biti kompletan u Trebinju. Do kraja prvog dijela sezone je šest kola, potom slijede lige za prvaka i ostanak. U međuvremenu će se mnogi vjerojatno pojačati za završnicu.


– Što se pojačanja tiče mislim da nam ona u ovom trenutku nisu potrebna. Podigli smo se fizički, ozračje unutar ekipe je jako dobro i svaki dolazak novog igrača bi to narušio. Imamo dosta mladih igrača čiji nam je razvoj trenutno u fokusu i uz rezultatski iskorak to nam je trenutno jedan od prioriteta, ističe trener Zrinjskog te pojašnjava na što treba obratiti pažnju pred posljednjih 10 kola u Ligi za prvaka/ostanak.


– Vrlo je važno da se i fizički i taktički dobro pripremimo kako bi što spremnije dočekali završnicu sezone koja se igra u ritmu srijeda – subota, jer kada krene taj period sezone treninga gotovo da više i nema. 


Er.B. Dnevni list


 
Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?