SPASU MILIŠIĆU ZA UBISTVO U TREBINJSKOM MERLOT BARU SMANJENA KAZNA


Zatvorska kazna za Trebinjca Spasa Milišića (32) koji je 11. februara 2018. godine na svirep način ubio svoga sugrađanina Nemanju Šupljeglava (31), prerezavši mu grlo ispred “Merlot baru” u Trebinju, preinačena je sa ranijih 20 na 16 godina robije, ali presuda još nije pravosnažna. 


Ovakvu presudu je Milišiću izrekao predsjednik Sudskog vijeća Okružnog suda Trebinje Duško Popić, istakavši da se vijeće vodilo pravnim poukama  dobijenim nedavno od Vrhovnog suda RS, koji je uvažio žalbu od 4. marta i zbog kojih je tužilac izmijenio raniju otužnicu za teško ubistvo na takozvano “obično ubistvo”.


Zbog toga je, po objašnjenju sudije Popića, ranija jedinstvena kazna za tri krivična djela, teško ubistvo, nanošenje teške tjelesne povrede radniku Merlot bara Peru Miloševiću i za nedozvoljeno držanje oružja, sada kazna smanjena na 16 godina, s tim da je za ubistvo dobio 15 godina, dok za nanošenje teške tjelesne povrede i dalje ostaje kazna od godinu dana i za nedozvoljeno držanje oružja 6 mjeseci.


“Zbog svega toga sud je odredio jedinstvenu kaznu zatvora od 16 godina”, istakao je sudija Popić, pojasnivši da presuda ostaje da optuženi kriv što je 11. februara 2018. godine, nakon što se sa pokojnim Šupljeglavom verbalno sukobio u Merlot bar, a onda otišao kući, donio nož, prišao Nemanji, zagrlio ga i tim nožem ga ubo u predjelu lijeve strane vrata, prekinuvši mu glavnu arteriju i ostale krvne sudove.


Od siline povreda je pokojni Šupljeglav do Bolnice već bio mrtav.


Otac pokojnog Nemanje Šupljeglava, koji nije bio u sudnici, kao ni tužilac, niti Milišićev branilac ili bilo ko od rodbine, upućuje se na parnični postupak.


Optuženi Milišić ostaje u pritvorskoj jedinici Trebinje, u kojoj se nalazi od 11. februara 2018., koje vrijeme mu se računa i u trajanje izvršenja kazne, a po odluci suda dužan je  izmiriti sudske troškove, iako presuda još nije pravosnažna.


“Žalba na ovu presudu je, dakle, ponovo dozvoljena I konačnu riječ će ponovo dati Vrhovni sud Republike Srpske”, istakao je na kraju sudija Popić…

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?