OBILJEŽENA ŠKOLSKA SLAVA - SAVINDAN


Trebinjske škole obilježile su danas krsnu slavu – Savindan, lomljenjem slavskog kolača i poetsko-muzičkim programom, koji su pripremili učenici i nastavnici Gimnazije „Jovan Dučić“, ovogodišnji domaćini slavske svečanosti.


Nakon lomljenja slavskog kolača sa direktorima trebinjskih osnovnih i srednjih škola, sveštenik Miloš Lovrić  je čestitajući školsku slavu rekao da je Sveti Sava posebno značajan u godini, kada obilježavamo osam vijekova autokefalije naše crkve.


Mišo Pešić, direktotr Ginazije „Jovan Dučić“, uputio  je najiskrenije čestitke povodom školske slave svim učenicima i prosvjetnim radnicima.


„Princ Rastko nije samo princ po vladarskom rodu, on je prije svega princ svjetlosti, ali do te svjetlosti nije došao nekim iznenadnim čudom, nego kroz dugu istrajnu duhovnu borbu u svojim isposnicama od Svete gore do Studenice. On nije postao gdje se zatekao, nego se uspinjao ka duhovnim visinama. Seti Sava hoće tu silu, tu duhovnu moć da useli ne samo u sebe i sebe osvijetli, nego hoće tu silu da useli u duhovni temelj srpskog naroda i tako osvijetli put kojim ide“, rekao je Pešić.


U jednočasovnom programu nastupili su solisti, hor i orkestar trebinjske gimnazije.


Područno odjeljenje u Petrovom polju proslavilo školsku slavu 


U manastiru Svetog Petra i Pavla u Petrovom polju učenici i nastavnici područnog odjeljenja Osnovne škole "Vuk Karadžić" proslavili su školsku slavu Svetog Savu, a svetu liturgiju predvodio je otac Milenko Spremo, uz služenje monahinja ovog manastira.


Direktor Osnovne škole "Vuk Karadžić" Aleksandar Vukanović naglasio je da sa velikom radošću i ljubavi proslavljamo školsku slavu Svetog Savu.


"Zahvaljujem se đeci i nastavnicima koji su priredili bogat i lijep program koji je posvećen svetitelju. Na ovaj način dokazali su i pokazali da se i u područnim školama radi kvalitetno i predano sa djecom koja na taj način postižu odlične rezultate", rekao je Vukanović.


 


RT


 


 
Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?