KINESKI TURISTI IZ VUHANA PLANIRAJU POSJETITI I BIH


Granična policija BiH, barem koliko je za sada poznato, neće preduzimati bilo kakve posebne mjere prema grupi turista iz kineske provincije Wuhan, ako budu došli u BiH, saopšteno je Oslobođenju iz Granične policije BiH.


- Granična policija BiH za sada nema nikakav službeni stav nadležnih tijela o eventualnom preduzimanju bilo kakvih posebnih radnji prema grupi turista iz provincije Wuhan, ukoliko dođu u BiH - kazala nam je Franka Vican, portparolka GPBiH.


Ova grupa turista juče je avionom sletila u Milano, gdje je  obavljen screening stanja organizma. Nakon toga su se zaputili u Hrvatsku, gdje su obišli Plitvička jezera, a planirano je da putovanje nastave obilaskom Zadra i Dubrovnika. Nakon toga se očekuje da bi mogli doći u BiH, mada za sada nije poznato koju destinaciju bi mogli posjetiti u našoj zemlji.


Kao što je poznato, smrtonosni koronavirus je krenuo upravo iz provincije Wuhan. Do sada je zbog ovog virusa umrlo više od 50 ljudi u Kini, a zabilježeni su slučajevi koronavirusa i u SAD, Kanadi, Francuskoj i drugim državama.


oslobođenje/NN 


foto: tanjug (ilustracija)


 

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?