TREBINJCU NESTALO OKO 500 KM SA RAČUNA U BANCI


Policijskoj upravi Trebinje jedno lice je prijavilo da su sa njegovog tekućeg računa u Novoj banci AD Banja Luka izvršene tri novčane transakcije u ukupnom iznosu od 494.71KM bez njegove dozvole.


U toku je rad na rasvjetljavanju krivičnog djela krađa.


Policijska uprava Trebinje poziva i ostale građane ukoliko su na ovaj način oštećeni da prijave događaj najbližoj policijskoj stanici.


Reagovanje iz Nove banke


U medijima se pojavilo i reagovanje Nove banke na objavljenu informaciju, u kojem se navodi da je ona nepotpuna i „da građane može dovesti u zabludu, te prouzrokovati neosnovanu sumnju u preduzete mjere zaštite sigurnosti korisnika bankarskih usluga“.


Potvrđuju „da je došlo do kompromitovanja platne kartice Nove banke usljed neopreznog korištenja iste od strane klijenta na Internetu, prilikom čega su izvršene tri transakcije bez autorizacije klijenta“, te dodaju da „klijent neće biti oštećen za iznos koji je nedozvoljeno skinut sa njegovog računa“.


„U cilju zaštite korisnika platnih kartica i smanjenja rizika od njihovog neovlašćenog korišćenja od strane trećih lica, savjetujemo sve korisnike da odgovorno koriste svoje platne kartice za plaćanja na Internetu, prije svega provjerom sigurnosti veb stranice preko koje se vrši plaćanje“, navode u Novoj banci.


 
Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?