DO BOŽIĆA SVAKA DVA SATA ZVONIĆE ZAUPOKOJENA ZVONA


Povodom izglasavanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica u Crnoj Gori, na svim hramovima u Mitropoliji crnogorsko-primorsko i eparhijama budimljansko-nikšićkoj, mileševskoj i zahumsko-hercegovačkoj na svaka dva sata do Božića zvoniće zaupokojena zvona.


Takođe, poslije večernjih službi biće služen Moleban Presvetoj Bogorodici, koji se služi „u nevoljama i iskušenjima koja snađu Crkvu Božiju i njene vjerne“.


Ovo je danas saopšteno iz Episkopskog savjeta eparhija Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori.


U saopštenju se navodi da je o ovome Episkopski savjet eparhija SPC u Crnoj Gori obavijestio sveštenstvo, monaštvo i vjerni narod Mitropolije crnogorsko-primorske, Eparhije budimljansko-nikšićke, Eparhije mileševske i Eparhije zahumsko-hercegovačke, te da je odluka donesena „povodom izglasavanja diskriminatorskog zakona koji je po svemu uperen protiv SPC u Crnoj Gori, čime je pogrebeno pravo i pravda u Skupštini Crne Gore“.


U Podgorici će sutra, 28. decembra, zasjedati Episkopski savjet Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori u sastavu: arhiepiskop cetinjski mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, episkop budimljansko-nikšićki Joanikije, episkop mileševski Atanasije, episkop zahumsko-hercegovački Dimitrije, episkop dioklijski Metodije i episkop umirovljeni zahumsko-hercegovački Atanasije.


Sjednica  Episkopskog savjeta biće održana nakon večernje službe i molebana koji će se služiti u hramu Hristovog Vaskrsenja, sa početkom u 18 časova.


U nedjelju, 29. decembra, u 8 časova arhijereji će služiti Svetu arhijerejsku liturgiju u hramu Hristovog Vaskrsenja, nakon koje će biti pročitano i saopštenje sa sjednice Episkopskog savjeta Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori.

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?