NAGRADA "IZUZETNA LIČNOST 2019" REDITELJU ZDRAVKU ŠOTRI


Reditelju Zdravku Šotri uručena je nagrada "Izuzetna ličnost 2019", koju dodjeljuje agencija "Fabrika".


Na svečanoj dodjeli priznanja sinoć u Narodnom pozorištu u Beogradu reditelju je nagradu uručio njegov kolega Milutin Petrović, koji je poručio da je Šotrino djelo u ravni sa velikim svjetskim režiserima.


"Mnogo sam i užasno radio, više od 60 godina i sebi više ništa ne želim u životu, ali želim Srbiji da joj krene na bolje", kazao je Šotra.


Priznanje za izuzetnog muškarca filmskom scenografu Miljenu Kljakoviću Kreki uručila je glumica Anica Dobra, koja je rekla da je on "legenda, i čovek koji je dobio sva priznanja".


"Ovo danas je posebno, jer je od nas, koji ga poznajemo i volimo više nego ''beli svet''", kazala je Dobra.


Kljaković je izrazio zadvoljstvo što mu je nagadu uručila baš Anica Dobra: "Zato će mi ova nagrada biti draža. Zahvaljujem se svima koji su me predložili".


U kategoriji izuzetna žena nagrada je dodeljena novinarki Olji Bećković, dok je nagrada "Izuzetni tim 2019" pripala udruženju "Odbranimo reke Stare planine".


Za mladu izuzetnu ličnost ove godine proglašen je Filip Krivokapić, koji je zajedno sa svojim timom osmislio aplikaciju "Donorum", a koja povezuje donatore hrane i prodavnice sa onima kojima su obroci najviše potrebni.


Narodno pozorište u Beogradu dobitnik je Plakete za izuzetan doprinos kulturi, dok je priznanje za izuzetnu porodicu godine pripalo porodici Marković, koja vodi "Kreativni centar".


Nagrade su dodijeljene u produkciji Agencije "Fabrika", a u žiriju su bila 22 člana iz sveta kulture, umetnosti, sporta i ekonomije.


 


 
Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?