OKRUŽNI SUD TREBINJE DONIO ODLUKU DA SE BOJAN ŠAPURIĆ VRATI NA MJESTO POTPREDSJEDNIKA SKUPŠTINE GRADA


Smijenjeni potpredsjednik Skupštine grada Trebinja Bojan Šapurić mora se vratiti na ovu funkciju u roku od trideset dana, presudio je krajem novembra mjeseca Okružni sud u Trebinju.


Govoreći o ovoj presudi na press konferenciji, Šapurićev advokat Mira Vučinić je istakla da su i očekivali da će sud osporiti akte o njegovom razrješenju, na šta se i odnosila tužba koju je Šapurić odmah podnio Okružnom sudu Trebinje.


„Ova presuda praktično znači da se Bojan Šapurić ovo cijelo vrijeme ima smatrati potpredsjednikom Skupštine grada, čime se potrdilo i naše mišljenje da su akti protiv kojih smo podnijeli našu tužbu – bili u stvari akti političkog karaktera“, navela je advokatica Vučinić.


Sam Šapurić je naveo da se u proteklih pola godine, koliko ima da je razriješen funkcije potpredsjednika, nije oglašavao upravo zbog tužbe, ali i svoga ličnog digniteta, u kome je apostrofirao da ne boluje zbog funkcije, nego je želio da dokaže da je odluka nezakonita već politička, jer nije imao propusta u svome radu.


„Želio sam samo da im dam do znanja da nisu uradili u skladu sa zakonom, već je skupštinska većina odluku donijela naprečac i „ad hoc“, jer je prekršen Zakon o funkcionerima, Zakon o lokalnoj samoupravi i Poslovnik Skupštine grada Trebinja“, istakao je Šapurić, navodeći da nemaju zakonsko uporište navodi iz obrazložanja o njegovoj smjeni, a odnose se na veće propuste u radu, bez utvrđenog činjeničnog stanja.


On kaže da je njegova smjena imala političku pozadinu, jer on nije želio podržati odluku da se Grad ponovo zaduži za oko 5,5 miliona.


Šapurić je se po razrješenju vratio na svoje ranije radno mjesto u Elektroprivredu RS, jer su njegovi odnosi bili zamrznuti dok traje opštinski mandat, a da li će tražiti eventualnu razliku u plati nije rekao, iako tvrdi da će i dalje nastaviti sudom da traži sva svoja prava.


Predsjednik Skupštine grada Trebinja Dragoslav Banjak nije imao komentar na ovu sudsku odluku iz jednostavnog razloga što je još nisu dobili.


„Nama još nije dostavljena ova presuda, tako da se o njoj još ne možemo ni odrediti. Kada dobijemo presudu razmotriće je pravnici iz naše Stručne službe, nakon čega će oni predložiti dalje postupanje“, naveo je Banjak.


Bojan Šaputić je na pomenutoj pres konferenciji naglasio i to da će Gradski odbor DNS-a u Trebinju na predstojećim lokalnim izborima imati svoga kandidata za gradonačelnika i da neće podržati njihove dugogogdišnje koalicione partnere SNSD, jer su im, kako kaže, prešniji svi oni ljudi koji su ranije bili protiv njih, a odbacili su one koji su sa njima bili deceniju i po... 


 


 
Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?