GODIŠNJI KONCERT „ALATA“


Gradsko kulturno-umjetničko društvo „Alat-Svislajon“ priredilo je večeras godišnji koncert.


U prepunoj pozorišnoj sali Kulturnog centra svoje umijeće u narodnoj igri i pjesmi sugrađanima je predstavilo blizu 300 „alatničara“ iz seniorskog, omladinskog, dječijeg i ansambla veterana društva.


„Još jedna uspješna godina. Preko 50 nastupa. Republika Srpska, Srbija, Evropa. Nema gdje nismo bili. A gdje god smo bili – predstavljali smo naš grad Trebinje, Hercegovinu i Republiku Srpsku“, poručio je u pozdravnoj besjedi predsjednik „Alata“ Nedeljko Lambeta.


Kao najveće ovogodišnje uspjehe društva Lambeta je izdvojio organizovanje 2. Međunarodne smotre veterana sa preko 1.000 gostiju, domaćinstvo dječijoj smotri folklora „Zlatno kolce“ sa 350 učesnika, te nagradu za najbolju koreografiju koju je „Alat“ ljetos osvojio na festivalu u Grčkoj, u konkurenciji ansambala iz 23 zemlje.


„Ono što je ipak obilježilo ovu godinu - to je odlazak  u Englesku, u London i Birmingen. Mislim da je to kruna ove generacije, jer 'Alat' tamo nije bio u posljednjih pola vijeka. Naravno, i sljedeće godine želimo da nastavimo u ovom tempu – da bude i više i bolje“, poručio je predsjednik „Alata“.


RT


 
Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?