DODIK U NEVESINJU: Pomoći ćemo svakog čovjeka koji je imao štetu, za hitne intervencije još danas 100 hiljada KM


Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je danas u Nevesinju da će Republika Srpska pomoći saniranje štete na javnim i privatnim objektima, koju je u ovoj opštini pričinio jučerašnji zemljotres.


„Ovdje sam da pošaljem poruku dobrim ljudima Nevesinja da sam sa njima. Već danas će Vlada RS uplatiti 100.000 KM Opštini Nevesinje, kako bi mogla bar ove urgentne stvari da popravi. Nakon procjene štete sješćemo i dogovoriti se šta je to neophodno za sanaciju. Doći ćemo do svakog čovjeka koji je imao štetu“, kazao je Dodik.


Srpski član Predsjedništva BiH sa načelnikom opštine Milenkom Avdalovićem obišao je i nevesinjsku muzičku školu, oštećenu u zemljotresu, te obećao kompletnu sanaciju objekta na proljeće naredne godine.


„Treba izraditi projekat i provesti potrebne tendere. A mi ćemo obezbijediti 300.000 KM  iz sredstava Republike Srpske da se taj objekat rekonstruiše“, istakao je Dodik.


Svi školski objekti bezbjedni


Načelnik opštine Nevesinje Milenko Avdalović kazao je da su u toku intervencije na krovovima i dimnjacima objekata, na koje se zbog očekivane promjene vremena ne smije čekati.


„Imamo nekoliko građevinskih ekipa, zajedno sa elektrodistribucijom, civilnom zaštitom i vatrogasnom jedinicom, i mislim da ćemo tokom dana ili najkasnije sutra završiti taj dio posla. Ono što još radimo na terenu je snimanje stanja u školskim objektima, a prema najnovijim informacijama – svi školski objekti su bezbjedni za nastavu i mi ćemo danas, na sjednici štaba za vanredne situacije, vjerovatno ići sa prijedlogom da se od sutra ide sa redovnom nastavom“, istakao je Avdalović.


rt


 
Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?