„ALAT“ IZABRAO NOVU SKUPŠTINU DRUŠTVA


Gradsko kulturno-umjetničko društvo „Alat – Svislajon“ izabralo je večeras novi saziv skupštine društva, kojom će i u ovom mandatu predsjedavati Dejan Tarana.


Nova skupština brojiće, do sada najviše - 46 članova, sa savjetima roditelja, veterana, folkloraša, te pojedincima iz javnog života grada.


Tarana je zahvalio članovima skupštine što su mu „po treći put ukazali povjerenje da zajedno sa njima radi na jačanju i afirmaciji kulturno-umjetničkog društva“.


„U ovom društvu sam odrastao, počeo da igram još kao klinac, a sad kao zreo čovjek – imam moralnu obavezu da društvu pomognem na neki drugi način“, istakao je novi i stari predsjednik Skupštine GKUD-a.


Predsjednik „Alata“ Nedeljko Lambeta napomenuo je da je iza društva još jedna uspješna i sadržajna godina.


„U ovoj godini smo imali 47 nastupa, a izdvojio bih posjetu Engleskoj – nastupe u Londonu i Birmingenu. Sigurno da je to bila kruna ove generacije – jer je to jedini dio Evrope gdje 'Alat' nije bio u proteklih deceniju i po. A svugdje gdje odemo – promovišemo naš grad,  Hercegovinu i Republiku Srpsku“, kazao je Lambeta.   


A to je i razlog više što podrška Grada Trebinja ni ubuduće neće izostati, poručio je gradonačelnik Mirko Ćurić.


Na to obavezuju 63 godine postojanja i rada na čuvanju naše folklorne tradicije, ali i ljubav i posvećenost članova društva, kojih je veliki broj „od 7 do 77“.


„Što se tiče budžeta grada, ako nam mogućnosti dozvole, nastojaćemo da izdvojimo još više sredstava. Ovo društvo ne predstavlja nikog pojedinačno – ono predstavlja grad Trebinje, Hercegovinu i Republiku Srpsku. I gdje god da su nastupali, reakcije su uvijek bile pozitivne. Kao i do sada, srdačno ćemo ih preporučiti gdje god budemo imali priliku i sigurni smo da će nam osvjetlati obraz“, istakao je gradonačelnik Ćurić.


Ispred savjeta veterana Skupštine GKUD-a Miro Brnjoš zahvalio je društvu što ne zaboravlja svoje začetnike i nekadašnje članove.


Šta da ih savjetujemo kad rade dobro – kazao je Brnjoš, dodajući da ni veterani lako ne zaboljavljuju godine provedene u „Alatu“, zbog čega im je i zadovoljstvo i čast što danas, kao članovi skupštine, mogu savjetima pomoći društvu.


„Sutra idete u Beograd, a mi smo 1968. godine tamo bili, kada je bio i prvi direktni tv prenos koncerta beogradskog sabora. Tada su još televizori bili crno-bijeli. Mnogo lijepoga smo doživjeli u ovom društvu, toliko divnog druženja. A to je već toliko ušlo 'u noge' da i danas kući samo gledam - folklor“, kazao je Brnjoš.   


U nedjelju, 1. decembra, u Kulturnom centru Gradski KUD „Alat-Svilajon“ održaće godišnji koncert, nakon čega će uslijediti i prva sjednica novog saziva skupštine sa planom aktivnosti društva za 2020. godinu.


RT


 
Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?