SEKTOR SEKJURITI DRUGI PUT OVE GODINE DAROVAO KRV


U akciji dobrovoljnog darivanja krvi danas  su učestvovali članovi Aktiva preduzeća za fizičko i tehničko obezbjeđenje i zaštitu "Sector Security" iz Trebinja, Ljubinja i Bileće, kao i njihovi prijatelji.


Radnici Aktiva doborovoljnih davalaca krvi „Sektora sekjuriti“ iz Trebinja, Ljubinja i Bileće darovali su 19 doza najdragocjenije tečnosti.


„U pitanju je druga  od dvije akcije koje organizujemo na godišnjem nivou, a od prijavljenih 22 davalaca, krv je darovalo nas 19, što je jedna od rekordnih akcija naše zaštitarske službe čiji aktiv postoji od 2011. godine“, istakao je nakon akcije Dragan Škrivan, predsjednik Aktiva Sektora sekjuriti.


On je ovom prilikom pozvao sve ljude koji mogu da daruju krv, pogotovo mlade, da im se pridruže u humanosti, jer je to, kako kaže, zdravo i za organizam onoga ko daruje, a sa druge strane spasavaju živote drugima. 


Kaže da „Sektor sekjuriti“ i naredne godine planira darovati duplo više doza nego su darovali ove godine


Načelnik Službe za transfuzijsku medicine Trebinje dr Dragan Šarenac kaže da je po broju prikupljenih doza krvi ova godina uspješnija, iako je i prethodna godina bila vrlo uspješna”, kaže doktor Šarenac.


Uz pojašnjenje da je ovo 47. organizovana akcija darivanja krvi u ovoj službi, doktor Šarenac dodaje da Trebinje nikada nije oskudijevalo ni u humanosti ni u zalihama najdragocjenije tečnosti koje neće nedostajati ni u vrijeme predstojećih  decembarskih i januarskih praznika


SARANSAK


 
Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?