SKUPŠTINA GRADA: ODBORNICI USVOJILI NACRT BUDŽETA ZA NAREDNU GODINU


Odbornička većina Skupštine grada Trebinja usvojila je nacrt budžeta za 2020. godinu u iznosu od 32 miliona 390.000 maraka, gdje je kao prioritet obuhvaćena gradska infratruktura i projekti napretka života u ovom gradu.


„Ovo je stiglo na prijedlog ustanova, mjesnih zajednica, nadležnih odjeljenja, a sve je planirano na osnovu prihoda koje imamo i na osnovu prioriteta koje smo ranije odredili, a tiču se prvenstveno razvoja našeg grada“, istakao je Mirko Ćurić, gradonačelnik Trebinja.


Gradska opozicija se, međutim, usprotivila ovoj odluci, jer, kako je rekao šef Kluba odbornika SDS-a Vidomir Begenišić, iznos od oko 8 miliona maraka, odnosno, četvrtina predviđenog budžeta, nije dovoljna za kapitalne investicije, a nezadovoljni su, kako kaže, i zbog povećanih sredstava koja će se izdvojiti za bruto plate pojedinih javnih ustanova.


„Potrebno je više sredstava izdvojiti Odjeljenju za prostorno uređenje, odnosno, za gradsku infrastrukturu, jer, ako ništa, mi smo grad kulture i turizma“, kazao je Begenišić.


Gradonačelnik Ćurić tvrdi da se u kapitalne investicije nije moglo uložiti više, jer, osim samih investicija u konkretne projekte, dobar dio novca će se uložiti i u indirektne projekte kapitalnih ulaganja.


„Tu je i pomoć kod samozapošljavanja, i pomoć Agrarnom fondu, i niz drugih indirektnih projekata i stavki vezanih za turizam, a sve to je infrastuktura koja vodi Trebinje ka boljem“, objasnio je gradonačelnik Ćurić.


On je rekao da ne treba zaboraviti ni znatna ulaganja Vlade Srbije, a tiču se uređenja kanala oko Starog grada, izgradnje Duhovnog centra Mrkonjići i niza drugih projekata koji su započeti u ovoj, a nastaviće se u idućoj godini.


Opozicija je tražila objašnjenja i za ulaganja od milion maraka u novu zgradu trebinjske Gimnazije, koju gradi biznismen Rodoljub Drašković, ali su ta sredstva izdvojena za zemljište, troškove uređenja zemljišta i rentu. 


Na ovom odborničkom zasjedanju je svečanu zakletvu položila nedavno izabrana zamjenica gradonačelnika Trebinja Slađana Skočajić...


 


 
Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?