SESTRE KOJE SU SE PORODILE ISTOG DANA POTAJNO SE NADALE OVOME


SESTRE KOJE SU SE PORODILE ISTOG DANA POTAJNO SE NADALE OVOME


Prica o tri rodene sestre, koje su za manje od dva sata rodile - Stefanu, Uroša, Anju i Dariju - jedinstven je slucaj koji se dogodio u našoj zemlji, ali i šire... Svi se dobro osjecaju, a majke uz puno osmijeha pricaju o svom iskustvu.


Rijec je o Podgoricankama - Oliveri Mugoša Midžor, Jasni Rakocevic i Jeleni Vukcevic, koje su na svijet donijele 4 bebe. Trenutno se oporavljaju u cetinjskoj bolnici i sabiraju utiske.


"Osjecam se fenomenalno, ne dešava se naravno svaki dan, mislim da je ovo jedan u ne znam koliko godina, što bi narod rekao. Mi nismo ni planirale, to je bilo potpuno onako neplanirano skroz, da smo htjele da planiramo ne bi bilo ovako sigurno", kaže za Prvu Jelena Vukcevic.


Neke od njih su se, kažu, i potajno nadale da ce se poroditi istog dana.


"Kad smo ostale u trudnoci ne, to je bilo potpuno spontano, ali kako nam se bližio termin, svaka je bila pri kraju, 5 dana razlike je bilo, ja sam se iskreno potajno nadala", kaže najstarija sestra Olivera Mugoša Midžor.


Trudnoca im je lako pala, pricaju sestre, jer su imale jedna drugu - medusobno su se savjetovale, i u isto vrijeme išle na preglede.


"Svi su ono bili oduševljeni - baš je ovo rijetki slucaj da se tri sestre tako isti dan porode, prica Jasna Rakocevic...


Najviše se raduju tome što ce njihova djeca - Stefana, Uroš, Anja i Darja, odrastati zajedno.


"Stvarno mnogo znaci kad je neko iz familije u istoj situaciji kao vi, može podršku da vam da, tako ocekujemo da ce biti i sa našom djecom isto. To, da cemo uživati u tome, kako u roditeljstvu, tako i naša djeca u odrastanju, svi skupa zajedno, isti dan rodeni, mislim da ce im biti onako jedno fino djetinjstvo svakako", kaže Olivera.


Tri sestre ostale su trudne u roku od 5 dana. Ginekolog Predrag Jovovic, prica da ovakav slucaj nije imao do sada, ni on, a ni njegove kolege.


"Ovo je prvi put da se tri sestre porode u isti dan, ja se ne sjecam ni dvije sestre da su se porodile, posebno ne da smo imali srecu da su jedni blizanci. Interesantno je bilo još od pocetka njihovih trudnoca kad su u razmacima od nekoliko dana došle da konstatujemo da su trudne", kaže ginekolog Jovovic.


Sestre su se porodile carskim rezom.


"Poceli smo u 9.10, tad je prva beba rodena, treci carski rez je uraden u 10 i 50. Zaista smo se potrudili, svako je dao svoj udio da operacija i porodaji proteknu uredno", kaže nacelnika ginekologije Tamara Jevšnik.


U operaciji je ucestvovalo oko 10 strucnjaka, cetinjske bolnice Danilo 1.


prva


 
Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?