HERCEGOVAČKA POLICIJA JE SPREMNA ZAŠTITITI GRAĐANE I OD MIGRANATA I OD DRUGIH OBLIKA KRIMINALA


HERCEGOVAČKA POLICIJA JE SPREMNA ZAŠTITITI GRAĐANE I OD MIGRANATA I OD DRUGIH OBLIKA KRIMINALA


Hercegovačka policija je apsolutno spremna da zaštiti svoje građane i od migranata, ali i od svih drugih oblika kriminala, poručeno je iz Policijske uprave Trebinje na devetomjesečnoj konferenciji za štampu.


„Ukoliko procjena stanja bezbjednosti u narednom periodu bude nalagala policijsko prisustvo od 24 časa na terenu, i u Vranjskim kod Bileće i u bilo kome drugom hercegovačkom mjestu, makar ono bilo i najudaljenije, mi ćemo biti prisutni 24 časa sa tim stanovništvom“, odlučan je bio načelnik Policijske uprave Trebinje Siniša Laketa.


On kaže da će se nakon sagledavanja stanja i sveukupne situacije u policiji odlučiti na koji način će djelovati, da li organizovanje punktova, ili racijama, zasjedama, blokadama, pretresima terena, pa i hapšenjima i upotrebom sile ako to bude neophodno.


Kaže da je stanje bezbjednosti, i na osnovu policijske statistike i prema siruaciji na terenu, na zadovoljavajućem nivou i da je pod kontrolom.


„Moramo znati da migranti koriste 143 kilomentra granice sa Crnom Gorom i da na ovom graničnom dijelu sa Hercegovinom postoji 67 nelegalnih graničnih prelaza, te da su u nekim dijelovima ustaljene rute, a granica je, pri svemu tome, u nadležnosti Granične policije BiH, tako da MUP RS ne kontroliše državnu granicu“, objašnjava Laketa.


On dodaje da će unutar teritorije, odnosno, granica njihove nadležnosti, pripadnici Policijske uprave Trebinje uraditi sve zadatke koji budu neophodni, a na osnovu operativnih procjena koje će prethodno sačiniti.


Laketa kaže da su u policiji svjesni da migranti koji prolaze odvim dijelom Republike Srpske u posljednje vrijeme ispoljavaju oblike nasilja, ulaze u kuće, koriste i razne stvari da bi se spasili od hladnoće, ali i od gladi, što izaziva nemir kod stanovništva, ali je to, kako dodaje, i zakonom nedozvoljeno i kažnjivo, pa će policija adekvatno reagovati.


On je podsjetio da je PU Trebinje u zadnje vrijeme dokumentovala 7 krivičnih djela koja se odnose na prevoz migranata, odnosno, krijumčarenje ljudi i podnijeli izvještaje, a na tome se i u budućnosti nastavlja...


 


 
Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?