KOMBI HLADNJAČA ZA SVE POLJOPRIVREDNIKE


KOMBI HLADNJAČA ZA SVE POLJOPRIVREDNIKE


U okviru projekta „Mali proizvođač - veliki agro resurs“,  koji je realizovala Agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća iz Trebinja,  uz podršku Investiciono razvojne banke RS i uz učešće Grada Trebinja, Agrarni fond iz je dobio kombinovano vozilo- hladnjaču, a radi se i na dokumentaciji nabavke plastenika.


U pitanju je projekat vrijedan 122.000 maraka, u kome je veći dio sredstava izdvojen  za vozilo, a dio će biti izdvojen za veliki plastenik od 300 kvadrata, dok će određena suma takođe biti izdvojena i za modernu opremu, ali i dodatnu edukaciju poljoprivrednih proizvođača u oblastima za koje su sami proizvođači zainteresovani.


Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić precizirao je da je, od ukupne vrijednosti, Grad Trebinje finansirao 25% sredstava. 


„Vozilo će nam mnogo značiti, između ostalog i u snabdijevanju Hercegovačke kuće u drugim gradovima, dok će plastenik, koji će biti uskoro instalisan, uveliko pomoći Agrarnom fondu za ostvarivanje  sopstvene zaradu“, rekao je Ćurić.


Direktor Agrarnog fonda Veselin Dutina je precizirao da će vozilo biti stacionirano ispred objekta Malih i srednjih preduzeća, odnosno Agrarnog fonda koji će gazdovati vozilom, kao i ranije nabavljenim traktorom.


“Ovo vozilo će, kao i traktor, koristiti isvi oni proizvođači koji nemaju svoje vozilo za distribuciju, kao i prevoz otkupljenih proizvoda u druge gradove, kako bi oni došli lakše i u svježem stanju do krajnjih kupaca”, dodao je Dutina, istakavši da će u plasteniku Agrarni fond proizvoditi rasad voća I povrća koji dijele proizvođačima putem javnih poziva, a kada se podigne rasad, proizvodiće se i drugi proizvodi za tržište.


 Prema riječina Dražena Boškovića, direktora trebinjske Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća Trebinje, cilj cjelokupnog projekta je da se unaprijedi infrastruktura Agrarnog fonda, odnosno, stvore bolji uslovi za sve poljoprivrednike u Trebinju.


“Nadamo se da ćemo kroz ove aktivnosti ostvariti bolje rezultate u cjelokupnoj poljoprivredi u Trebinju, te da ćemo steći još više povjerenje svih onih koji žele da budu kooperanti i proizvoditi zdravu i kvalitetnu hercegovačku hranu”, kazao je Bošković…


nn


 

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?