NASTRADALI MIGRANT OSTAJE NEPOZNATO LICE


NASTRADALI MIGRANT OSTAJE NEPOZNATO LICE


Migrant koji je stradao u subotu veče u selu Todorići kod Bileće, kada je opalila puška Milorada Čomića, i nakon obavljene obdukcije ostaće neidentifikovan, jer nije imao nikakve dokumente sa sobom, niti ima iko da posvjedoči ko je on.


Ovo je saopšteno nakon obdukcije koju je dr Dražen Damjanjuk uradio u Zavodu za sudsku medicinu, Odjeljenje Trebinje.


„U pitanju je nn lice, procijenjene starosne dobi između 25 i 30 godina, što je ustanovljeno na osnovu zubnog statusa, boje kose u kojoj nema sijedih vlasi, a nema ni ostalih staračkih deformiteta“, kazao je dr Damjanjuk.


Obdukcijom je utvrđeno i to da je mladić muslimanske vjeroispovijesti.   


Doktor Damjanjuk potvrdio da je nesretni mladić pogođen u oko iz puške M 48, te da je na lešu bila samo ulazna rana, bez izlazne, sa komadićem projektila pronađenim u lobanji.


To ukazuje na činjenicu da je metak po ispaljenju naišao na još jednu prepreku prije nego se zaustavio u tijelu migranta, odnosno, na dijelu poluotvorenih vrata kroz koja je nesrećni Čomić proturio pušku kada je došao da vidi ko je provalio u kuću njegovog komšije i vjerovatno potkrepljuje njegove tvrdnje da ni sam ne zna kako je došlo do opaljenja.


U Okružnom tužilaštvu u Trebinju su potvrdili da nema elemenata za određivanja pritvora Milorada Čomića koji se za sada sumnjiči za ovo ubistvo iz nehata i on je nakon ispitivanja pušten kući, pa će se osumnjičeni braniti sa slobode.


„Tužilac je nakon uzimanja izjave od osumnjičenog na okolnosti izvršenja krivičnog djela i nakon sagledavanja svih dokaza u predmetu utvrdio da ne postoje zakonski uslovi za stavljanje prijedloga za određivanje mjere pritvora, a postupak se nastavlja redovnim tokom i istraga se dalje provodi“, saopštio je Srđan Vukanović, portparol okružnog tužilaštva Trebinje.


Nesretni migrant će biti sahranjen u Bileći...