PRIJEM ZA NAJMLAĐE SUGRAĐANE


PRIJEM ZA NAJMLAĐE SUGRAĐANE


Mališani iz nižih razreda svih trebinjskih osnovnih škola, Javne ustanove „Naša radost“, dječijih igraonica, te članovi Udruženja roditelja djece i omladine sa posebnim potrebama "Sunce nam je zajedničko" bili su gosti kod gradonačelnika Trebinja Mirka Ćurića, a povodom obilježavanja Nedjelje djeteta.


Mališani su gradonačelniku uručili poklone koje su sami napravili, a predstavili su se i prigodnim recitacijama.


Vesna Miljanović iz Udruženja "Sunce nam je zajedničko" rekla je da je Nedjelja djeteta prava prilika da se pokaže da sva djeca imaju jednaka prava.


Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je da o ozbiljnosti manifestacije dovoljno govori podatak da su se u njeno organizovanje uključila tri ministarstva, ističući da je bitno odrediti ciljeve za budućnost kako bi djeca izrasla u ozbiljne i odgovorne ljude.


"Za djecu treba izdvajati vrijeme. Moramo da izdvojimo dovoljno vremena da im pokažemo šta je važno u životu, a to je da budu ljudi, da ih uputimo i budemo odgovorni, te da je za njih dobro ono što im profesori i nastavnici govore", naveo je Ćurić.


Nedjelja djeteta se u Trebinju obilježava nizom kulturno-obrazovnih, rekreativnih, kulturnih i drugih manifestacija posvećenih djeci.


Obilježavanje Dječije nedjelje u Trebinju sutra se nastavlja posjetom mališana Dnevnom centru za stare, a centralni program manifestacije biće održan u petak, 11.oktobra, u Kulturnom centru Trebinje, od 10 časova i 30 minuta.


rt


foto: trebinje.rs.ba