Portparol SNSD-a Radovan Kovačević: Loša i nepromišljena odluka DNS-a


Portparol SNSD-a Radovan Kovačević: Loša i nepromišljena odluka DNS-a


"Mi smatramo da je to jedna loša, nepromišljena i neodgovorna odluka. Ipak, mi smo uvijek za razgovore i nikada nije bio problem da razgovaramo sa bilo kojim od naših koalicionih partnera. U proteklih 20 godina to nikada nije predstavljalo problem.", izjavio je Radovan Kovačević, portparol SNSD-a za ATV, osvrćući se na odluku DNS-a da zaustavi dalje djelovanje u okviru sporazuma sa koalicionim partnerima.


"Moram da podsjetim javnost ali i ljude u DNS-u, da su kada je u pitanju republički nivo da su sve odluke o tome kako će koja stranka biti zastupljena, donošene upravo na osnovu razgovora, prvo na osnovu pojedinačnih razgovora SNSD-a i DNS-a, a zatim i na nivou kompletne vladajuće koalicije.", dodaje Kovačević.


"Kada je u pitanju lokalni nivo, za sve vrijeme dok je SDS bio vlast u Doboju, DNS je bio glavni koalicioni partner SDS-u. Nama se to isto nije sviđalo, ali nismo donosili bilo kakve odluke o zamrzavanju koalicionih odnosa na svim nivoima. Mi smo uvijek držali do svojih koalicionih partnera i to je glavni razlog što je ova koalicija trajala ovoliko, koliko je trajala, a oni (DNS) će sami da donesu odluku da li će trajati još.", zaključio je portparol najveće stranke u Republici Srpskoj.


Podsjećamo, Predsjedništvo Demokratskog narodnog saveza /DNS/ odlučilo je danas da zaustavi dalje djelovanje u okviru sporazuma sa koalicionim partnerima.


 ATV