OTKRIVENO KO JE ZAPALIO AUTO ZAMJENIKA NAČELNIKA PU TREBINJE


OTKRIVENO KO JE ZAPALIO AUTO ZAMJENIKA NAČELNIKA PU TREBINJE


 Ostoju Govedaricu (28) iz Gacka, od ranije poznatog policija, uhapsila je trebinjska policija i sumnjiče ga za krivnično djelo izazivanje opšte opasnosti i dovode u vezu sa paljevinom automobile reno klio u vlasništvu zamjenika načelnika Policijske uprave Trebinje Milivoja Vukovića.


Osumnjičeni je, kako je vanrednoj pres konferenciji potvrdio načelnik PU Trebinje Siniša Laketa, priznao krivicu, a postoji i niz materijalnih dokaza protiv Govedaice.


Auto je gorilo u četvrtak, u ranim jutarnjim časovima.


 Kako je danas rečeno na vandrednoj konferenciji trebinjske policije još 13 lica je privedeno i saslušavaju ih u vezi pomenutog događaja.


Laketa je precizira da u cilju dalje istrage ne žli otkrivati više detalja, ali se zna da se za krivično djelo izazivanja opšte opasnosti može dobiti i do pet godina zatvora.


Ovo je, kako je rečeno, i svojevrsna potvrda o blagovremenom djelovanju policije koja je sposobna da zaštiti i svoje službenike, ali i sve građane Republike Srpske. 


Auto, koji je bio parkiran ispred stambene zgrade u Ulici Nemanjinoj u Gacku, gdje Vuković živi, posut je, prema prvim preliminarnim istragama, zapaljivom materijom po prednjem dijelu i zatim zapaljen.


Policiji i vatrogascima je sve dojavljeno u četvrtak oko tri  sata iza ponoći, ali, iako se djelovalo brzo, prednji dio je bio poprilično uništen, pa je šteta na vozilu velika.


Iako je Milivoje Vuković bio nedostupan za komentar, njegove kolege, kako nezvanično saznajemo, ne znaju da mu je nekada bilo prijećeno, ni njemu, niti nekom do službenika policije.


nn