MAJKA FUDALERA SPAHIĆA I N/FS BIH SE ZAHVALILI OSOBLJU BOLNICA U GACKU I TREBINJU


MAJKA FUDALERA SPAHIĆA I  N/FS BIH  SE ZAHVALILI OSOBLJU BOLNICA U GACKU I TREBINJU  


Bh. javnost je danas potresla priča o saobraćajnoj nesreći u kojoj je nastradao dugogodišnji kapiten bh. fudbalske reprezentacije Emir Spahić.


Majka Emira Spahića, Fatima, večeras je kazala za Sport1 šta se dešavalo tokom dana i šta to očekuje Emira Spahića u narednom periodu.


"Prije svega želimo da se zahvalimo osoblju bolnica u Gacku, koja je prva primila Emira i ukazala mu prvu pomoć te ga transportovala u Trebinje, potom osoblju bolnice u Trebinju, potom Oružanim snagama Bosne i Hercegovine, koji su transportovali Emira u Sarajevo i naravno odoblju KCUS-a, koji su preuzeli brigu o Emiru nakon dolaska u Sarajevo. Također, koristimo priliku da se zahvalimo svima koji su se tokom dana javili i ponudili nam pomoć u ovim za nas teškim trenucima", rekla nam je na početku razgovora Fatima Spahić i dodala:


"Brzom intervencijom ljekara sanirane su povrede, a ni mi sami nismo znali koji je stepen povreda. Koristimo priliku da obavijestimo javnost, da je Emir izvan životne opasnosti, svjestan je i sada je pred njim period oporavka, koji će biti realizovan uz savjete ljekara. Također, nadamo se da će svi razumijeti njegovu potrebu da se u ovom trenutku u potpunosti posveti procesu liječenja i oporavka, te nije u stanju da odgovori svima na pozive i poruke", zaključila je ona.


"NS/FS BiH se ovim putem zahvaljuje medicinskom osoblju bolnice u Trebinju, a posebno dr. Branki Pudar, dr. Stanku Buhi i dr. Draganu Miloševiću. Takođe, iskazujemo veliku zahvalnost oružanim snaga BiH (helikopterskoj jedinici) na čelu sa generalpukovnikom Senadom Mašovićem, kao i osoblju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, za brzu i efikasnu izvedenu akciju transporta našeg bivšeg kapitena u Sarajevo", poručili su iz Nogometnog saveza, čiji su agilni čelnici - predsjednik Elvedin Begić i generalni sekretar Adnan Džemidžić, učinili maksimum ljudskih napora da Spahić ima tretman kakav zaslužuje kao član NSBiH i jedan od omiljenih Zmajeva.


RSa