SPAHIĆ IZ TREBINJA PREBAČEN HELIKOPTEROM ZA SARAJEVO


SPAHIĆ IZ TREBINJA PREBAČEN HELIKOPTEROM ZA SARAJEVO


 Emir Spahić (39) bivši kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine, koji je povrijeđen kao suvozač u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u okolini Gacka, upućen je iz Bolnice Trebinje, gdje je bio zbrinut, u Klinički centar Sarajevo.


Helikopter je fudbalera za Klinički centar Sarajevo povezao oko 14,30 časova sa stadiona FK “Leotar”, u neposrednoj blizini Bolnice Trebinje, u koju je bio dovezen nakon nesreće i gdje su nakon svih potrebnih pretraga ljekari potvrdili da je trenutno stabilnog zdravstvenog stanja.


U trebinjskoj Bolnici je potvrđeno da je fubaler nakon saobraćajne nesreće dovezen u ovu ustanovu u noći između četvrtka i petka i bio zbrinut na Odjeljenju intenzivne njege Bolnice Trebinje.


“Pacijent je zadobio povredu glave, grudnog koša i karlice, trenutno je svjestan, komunikativan i hemodinamski stabilan”, kazala je specijalista anesteziolog, dr Branka Pudar Odjeljenja intenzivne njege Bolnice Trebinje.


Spahića su pregledali anesteziolog, neurolog, internisata, hirurg, a urađene su mu i  potrebne laboratorijske analize i CT glave, grudnog koša, abdomena i male karlice, pa je, na osnovu svih utvrđenih dijagnoza, kako kaže dr Pudar, upućen helikopterom na dalje liječenje u KC Sarajevo.


Spahić je oko 20 minuta iza ponoći, prema policijskom saopštenju, sletio sa makadamskog puta kao suvozač, u vozilu marke Džip Wrangler kojim je upravljalo lice M.H., u selu Stolac, mjesna zajednica Kula, u takozvanom Kulskom polju.


Policija je saopštila da je samo suvozač zadobio tjelesne povrede, a postupajući tužilac je naložio preduzimanje svih mjera i radnji u cilju dokumentovanja krivičnog djela izazivanja opšte opasnosti protiv M.H.


Spahić je nakon nesreće prevezen u Dom zdravlja Gacko gdje mu je pružena hitna medicinska pomoć, a odatle je upućen za Bolnicu Trebinje.


NN