AGENCIJA ZA RAZVOJ MALIH I SREDNJIH PREDUZEĆA: ZAJEDNIČKIM PROJEKTIMA DO PROFITA


 AGENCIJA ZA RAZVOJ MALIH I SREDNJIH PREDUZEĆA: ZAJEDNIČKIM PROJEKTIMA DO PROFITA


Trebinjska lokalna Agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća realizovala je desetine projekata u saradnji sa Republičkom agencijom za razvoj malih i srednjih preduzeća, zaključeno je na koordinacionom sastanku ovih agencija sa predstavnicima lokalnih zajednica Republike Srpske. 


“Trenutno realizujemo šest projekata koji su finansirani iz domaćih izvora, ali i iz sredstava koje smo dobili od međunarodnih donator, a vrijednost tih projekata je oko 700.000 maraka”, precizirao je Dražen Bošković, direktor Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća Trebinja.


Direktor Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća Marinko Đukić je istakao da su koristili iskustva različitih zemalja okruženja Evrope, kako bi se realizovali dobri projekti i kako bi se što više promovisalo ulaganje.


“Izmjenom zakona koji je na snazi, Republička agencija će, u stvari, postati servis za investiture, ne dijeleći ih na strane i domaće, čime ćemo, kako se nadamo, dobiti veća ulaganja i obezbijediti više radnih mjesta”, rekao je Đukić, napominjući da provode nekoliko uspješnih međunarodnih projekata u Srpskoj.


Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić je kazao da Trebinje, ali i svaka lokalna zajednica iz Republike Srpske, čiji su predstavnici bili prisutni na ovom sastanku, istakao je da je ovo dobra prilika za razmjenu iskustava, te da ovdašnja Gradska uprava i sama učestvuje u implementaciji nekoliko značajnih investicija upravo iz domena malih i srednjih preduzeća.


Ćurić je napomenuo da će se, radi prezentacije svih lokalnih zajednica eventualnim investitorima, ali i radi svih zainteresovanih za ulaganja, formirati jedinstveni sajt sa uputama za ulaganja i planovima za budućnost…


nn

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?