UZ ZASTAVU, HIMNU I PRANGIJE POČEO PRAZNIK TRUBE U GUČI


UZ ZASTAVU, HIMNU I PRANGIJE POČEO PRAZNIK TRUBE U GUČI


Podizanjem saborske zastave na jarbol zvanično je počeo ovogodišnji Sabor trubača u Guči. U dragačevskoj varošici 59. put će se okupiti se najbolji trubači ali i saboraši iz brojnih zemalja regiona i sveta.


Već od ranog jutra u Guči su počele pripreme za zvanično otvaranje Sabora, koje je obeleženo, kao i prethodnih 59 godina, dizanjem saborske zastave uz himnu sabora Sa ovčara i Kablara.


U 11 časova kod spomenika trubaču uz pucanje prangija počelo je saborovanje. Najveća novina ovogodišnjeg programa je da se manifestacija vraća korenima.


Saborovanje i takmičenje orkestara održavaće se u porti gučanske crkve, a ne ne na sporstkom stadionu kako je to bilo predhodnih godina. Guča se vraća počecima jer su su upravo sabori prvih godina i održavali u porti crkve.


Tu će biti glavna pozornica a oolo još tri manje bine. Čitav program biće emitovan uživo na nekolio led ekrana u centru varošice. Trube će ove godine ukrstiti 16 najboljih trubačkih orkestara koji su se plasirali na predtakmičenjima predhodnih meseci.


Za sve posetioce ulaz u Guču i parking u varošici su besplatni kao i svi programi festivala. Policija će kao i ranijih godina pojačano kontrolisati saobraćaj na svim prilazima Guči.


RTS

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?