BILEĆANIN ULOVIO SOMA TEŠKOG 65 KILOGRAMA


BILEĆANIN ULOVIO SOMA TEŠKOG 65 KILOGRAMA


 Dvadesetjednogodišnji ribolovac iz Bileće Aleksandar Denda prije nekoliko dana na Bilećkom jezeru ulovio je soma teškog 65 kilograma i dugačkog 208 centimetara.


Som je ulovljen pred mrak na rapalu "Magnum" dužine 18 centimetara vučom iz čamca, a borba je trajala oko dva sata. 


Som je izvukao skoro sav najlon sa mašine pa je Aleksandar upalio motor, vozio za somom i tako namotavao najlon. Poslije 2 sata borbe i 3 kilometra vožnje po jezeru, som je izvučen na suvo.


Ovo nije jedini kapitalni ulov od početka ribolovne sezone. Kako navode u SRD Bileća, na Bilećkom jezeru je ulovljeno desetak somova težih od 50 kilograma, a tačni podaci za onim od 15 do 35 kilograma ne postoje. 


"Sve ovo ne bi bilo moguće da se u posljednje dvije godine nije intenzivirao rad ribočuvarskih službi, i to složni rad bilećke, trebinjske i nikšićke ribočuvarske službe koji danonoćno vrše obilaske jezera, što je rezultiralo ulovima kapitalnih šarana i somova", naveli su u SRD Bileća.


Krajem jula su Pinka Ninković i Nino Vujović imali dvije "nemani" od 60 i 65 kilograma, a trećeg, najvećeg, nisu uspjeli da izvuku iz vode.


Najsvježiji ulov bio je juče kada je izvučen som od 40 kilograma kojeg je ulovio Milan Vujović - Vuja.


"Nadamo se da će i nadležne institucije u gradovima oko jezera shvatiti značaj zaštite ribljeg fonda za ribolovni turizam, te pomoći rad volontera u ribolovnim udruženjima koji na svoju štetu štite riblji fond a za interes svih nas", naveli su u saopštenju iz Sportskog ribolovnog društva Bileća.


nn

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?