KREĆE ČAROLIJA KLASIČNE MUZIKE


KREĆE ČAROLIJA KLASIČNE MUZIKE


Trebinje će u narednim danima biti svojevrsna svjetska pozornica klasične muzike: naš grad će do 14. avgusta biti domaćin 2. po redu međunarodnog festivala klasične muzike „Music and More Summerfest“, čiji je pokrovitelj Grad Trebinje.


Festival će i ove godine ponuditi intenzivan dvanaestodnevni umjetnički program, tokom kojeg će se polaznici sa raznih strana svijeta usavršavati kroz individualne časove, master klasove, predavanja i prezentacije svjetski priznatih instrumentalista i pedagoga.


Na radost ljubitelja klasične muzike, naših sugrađana i posjetilaca Trebinja – učesnici festivala darovaće našem gradu niz koncerata: izvodiće muzička djela, solo i u kamernim i gudačkim orkestima, na više lokacija – na gradskom trgu, u amfiteatru na Crkvini, pozorištu Kulturnog centra i galeriji Muzeja Hercegovine, a van Trebinja i u crkvi Svetog Blagovještenja u Dubrovniku.


Biće priređeno i gala donatorsko veče, 5. avgusta u Vili Lastva, čiji je cilj prikupljanje sredstava za kupovinu koncertnog klavira, prvog kojim bi Trebinje raspolagalo za potrebe muzičkih programa.


Za „multimalijanost“ ovogodišnjeg festivala pobrinuće se specijalni gosti – plesači i koreografi grupe „Artist plus“ iz SAD, koji će vizuelno oživjeti neke od javnih muzičkih izvođenja, te slikar Majkl Prajs koji će u okviru festivala održati prezentaciju o savremenoj primjeni prirodnih i mineralnih boja renesansne umjetnosti.


Već ovog vikenda Trebinjci i posjetioci našeg grada uživaće u prvim čarolijama klasične muzike: sutra u podne na gradskom trgu biće priređen matine – Mozart and more!, a u nedjelju veče, u amfiteatru na Crkvini, od 20:30, na programu je gala koncert solista i orekstra sa plesačima.


Program festivala možete pogledati na službenoj veb stranici „Music and More Summerfest“


rt

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?