NAJBOLJI TREBINJSKI STUDENTI SE VRATILI SA EKSKURZIJE


NAJBOLJI TREBINJSKI STUDENTI SE VRATILI SA EKSKURZIJE


Najbolji trebinjski studenti, njih 47, vratili su se u rodni grad iz Italije, sa nagradnog putovanja, na koje ih je zbog truda i rada poslao Grad Trebinje, a sa putovanja ih dočekao gradonačelnik Mirko Ćurić.


Gradonačelnik Ćurić je podsjetio da je Gradska uprava ovakvo putovanje za najbolje studente organizovala i prošle godine, te da je ove godine uslov za odlazak na ekskurziju bio da studenti tokom školovanja imaju prosjek ocjena 8,5 i više.


„Za razliku od protekle godine, ove imamo veći broj studenata koji su stekli uslov za odlazak na ekskurziju, iako nisu imali pravo ići oni koji su su otišli prošle godine, tako da se zaista stiče utisak da naši studenti sve bolje i bolje uče, a Gradska uprava polaže velike nade u našu mladost i pamet“, kazao je gradonačelnik Ćurić


On je podsjetio da je, pored organizovanja ekskurzija za najbolje studente, Gradska uprava od prošle godine uvela i praksu da stipendira one koji studiraju fakultete sa zanimanja deficitarnim u Trebinju. 


Student završne godine Pravnog fakulteta u Beogradu Draško Savić je rekao po dolasku u Trebinje da su on i njegovi drugovi i drugarice zahvalni Gradskoj upravi na ovom putovanju, koja im je na ovaj način odala priznanje da se trud i rad ipak isplate. 


 „Trebinje kao malo koji grad najbolje studente nagrađuje na ovaj način, što je za sve nas iznenađujuća stvar koja pokazuje da neko ipak vodi računa o tome ko radi i ko se trudi, pa nam je ovo i izvjestan podsticaj da budemo još bolji“, rekao je Savić, dodavši da je putovanje bilo izvanredno iskustvo.


Slično razmišlja i Aleksa Valentić, student Muzičke akademije u Istočnom Sarajevu, koji je takođe bio oduševljen putovanjem  i zahvalio se gradskoj upravi koja im je omogućila odlazak na petodnevnu ekskurziju u Italiju.


Studenti su tokom putovanja obišli Trst, Padovu, Bolonju, Veronu i Veneciju...


 


 

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?