MINISTAR ĐOKIĆ SA KINEZIMA U TREBINJU


MINISTAR ĐOKIĆ SA KINEZIMA U TREBINJU


Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić posjetio je danas, zajedno sa potencijalnim investitorima iz Kine, Gradsku upravu u Trebinju, gdje je sa gradonačelnikom Trebinja Mirkom Ćurićem i njegovim saradnicima  održao radni sastanak.


“Na današnjem sastanku, prisutnima su predstavljeni aktuelni projekti, kao I planovi za naredni period”, saopšteno je kratko iz Gradske uprave nakon sastanka koji je održan iza zatvorenih vrata i bez izjava novinarima.


Ministar Đokić je u Trebinje stigao nakon posjete Foči gdje je sa kineskim privrednicima, predstavnicima Kineske nacionalne aero-tehnološke korporacije za međunarodni inženjering (AVIK), posjetio lokalitet Buk Bijela na Drini, gdje je planirana gradnja hidroelektrane.


Đokić je novinarima u Foči kazao da su Kinezi pokazali interes da obezbijede finansiranje i da budu izvođači, što je model koji su ponudili, ted a ni oni ni mi nisu zinteresovani za ulazak Kineza u kapital.


On je naveo da je ova kompanija zainteresovana i za gradnju tri male hidroelektrane na rijeci Bistrici i jedne na rijeci Janjini, koje bi zajedno imale instalisanu snagu 45 megavata, a koje bi gradila "Elektroprivreda Srpske"…


SARANSAK

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?