OPREZNO UZ RIJEČNO KORITO! U nedjelju velike oscilacije nivoa Trebišnjice


OPREZNO UZ RIJEČNO KORITO! U nedjelju velike oscilacije nivoa Trebišnjice


Iz Javne ustanove „Ekologija i bezbjednost“ Trebinje saopšteno je da se u nedjelju, 7. jula, očekuju značajne oscilacije nivoa rijeke Trebišnjice, pa se  korisnicima voda i kupačima preporučuje da ne borave u blizini riječnog korita zbog lične sigurnosti.


U ovoj ustanovi navode da će zbog redovnog održavanja kola za navodnjavanje i zahvata za pumpne stanice, koje provode „Hidroelektrane na Trebišnjici“, u vremenu od 7 do 9 časova doći do prekida ispuštanja vode u riječno korito sa brane Gorica, zbog čega će se nivo vode u koritu smanjiti.


Nakon 9 časova počeće postepeno ispuštanje vode u riječno korito do maksimalnog protoka od 45 m³/s, što će za posljedicu imati ponovno podizanje nivoa rijeke.


„Apelujemo na sve korisnike voda i stanovništvo koje boravi na rijeci i oko korita rijeke da zbog lične sigurnosti i mogućih nepredviđenih okolnosti u ovom periodu obrate pojačanu pažnju na aktivnosti u blizini riječnog korita i u samom koritu rijeke“, ističu u Javnoj ustanovi „Ekologija i bezbjednost“.


U obavještenju podsjećaju i da je prosječna temperatura vode samo 12,5 stepeni, zbog čega se „ZABRANJUJE kupanje u rijeci, kao i skakanje sa mostova“.

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?