Apel građanima: SPRIJEČIMO POŽARE NA OTVORENOM PROSTORU


Apel građanima: SPRIJEČIMO POŽARE NA OTVORENOM PROSTORU


Policijska uprava Trebinje apeluje na građane da budu odgovorni i maksimalno oprezni prilikom paljenja korova, smeća, te uopšte paljenja vatre na otvorenom prostoru, kako ne bi došlo do požara i nekontrolisanog širenja vatre.


Ističu da je oprez od izuzetnog značaja „imajući u vidu veoma visoke ljetne temperature, kao i isušenost trave i niskog rastinja, koji pogoduju nastanku požara“.


„Takođe, apelujemo na građane da spaljivanje korova i drugog gorivog materijala čine na odgovoran način – samo u vrijeme povoljnih vremenskih uslova i na površinama, koje se mogu kontrolisati. Pri spaljivanju korova i drugog zapaljivog materijala potrebno je ugasiti ostatke nesagorenih materija, kako bi se spriječilo njihovo raznošenje vjetrom i pojava nekontrolisanog gorenja“, kažu u Policijskoj upravi Trebinje.


Podsjećaju da je odlukama lokalnih samouprava propisana zabrana paljenja vatre: na otvorenom u periodu od 1. maja do 1. oktobra, u urabanom području grada, u blizini građevinskih objekata u izgradnji, u blizini otvorenih skladišnih prostora, u blizini složenog sijena, slame, lisnika, u putnom ili dalekovodnom pojasu, u polju za vrijeme sazrijevanja i skidanja ljetine.


„Oni koji ne preduzmu mjere predostrožnosti prilikom paljenja vatre, i izazovu materijalnu štetu, te ugroze živote i zdravlje ljudi, Policijska uprava Trebinje će sankcionisati u skladu sa važećim zakonskim propisima“, navode u PU Trebinje.

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?