ODRŽAN ŠESTI FESTIVAL FOLKLORA: ZLATNE STATUE DUČIĆA OTPUTOVALE NA SVE STRANE


ODRŽAN ŠESTI FESTIVAL FOLKLORA: ZLATNE STATUE DUČIĆA OTPUTOVALE NA SVE STRANE


Pobjedničku titulu i zlatnu statuu Jovana Dučića na ovogodišnjem, Šestom  međunarodnom festivalu “Veče folklora pored Trebišnjice“ koji je u subotu veče završen u Trebinju, ove godine je osvojilo Omladinsko kulturno-umjetničko društvo "Mladost" iz Subotice.


Srebrnu statuu Dučića osvojio je Akademski folklorni ansambl "Svetozar Marković" iz Kragujevca, dok je treće mjesto pripalo KUD-u "Mladost" iz Gotovuše kod Štrpca.


Na ovom festivalu veterana folklora, izvođačkih ansambala, pjevačkih grupa i solista, koji je, pod generalnim pokroviteljstvom Grada Trebinja, organizovao  Ansambl nacionalnih igara „Jovan Dučić“ iz Trebinja, za najbolji orkestar proglašen je OKUD "Mladost" iz Subotice".


U kategoriji veterana, nabolje je bilo Kulturno-umjetničko društvo "Srpsko narodno kolo" iz Jagodine, drugo mjesto pripalo je KUD-u "Todor Bušetić Toša" iz Trstenika, a treće KUD "Ljubo Bokanović" iz Podgorice.


U kategoriji pjevačkih grupa prvoplasirana je bila Ženska pjevačka grupa "Ljubinje", drugo mjesto Muška pjevačka grupa „Ljubinje“, a treće mjesto je zauzela pjevačka grupa "Studenica" iz Ušća kod Kraljeva.


Za goste festivala je u Gradskoj upravi Trebinje organizovan prijem, na kome se Ansambl nacionalnih igara /ANI/ "Jovan Dučić" pobratimili sa KUD-om „Mladost Gotovuša“ iz Štrpca, Folklornim udruženjem „Dukat“ iz Čačka, KUD-om „Studenica“ iz Ušća kod Kraljeva i KUD-om „Todor Bušetić Toša" iz Poljne kod Trstenika.


„Nisu sve emocije mogle stati na ovaj papir o bratimljenju, niti se sva naša bratska ljubav mogla sliti u odlivene statue Jovana Dučića, ali su sve ovo stvari koje će i nas kao domaćine, i sve vas kao goste i naše drage pobratime, sjećati na ovaj događa, a ovakvih će događaja, siguran sam, biti mnogo i u budućnosti“, istakao je nakon pobratimljenja predsjednik ANI "Jovan Dučić" Nebojša Ratković.


Dvodnevni, Šesti međunarodni festival folklora, izvođačkih ansambala, pjevačkih grupa i solista okupio je dvadesetak ansambala iz svih srpskih krajeva, koji su drugog takmičarskog dana, nakon defilea gradskim ulicama, zajedno sa brojnim okupljenim građanima, razvili veliko narodno kolo u Dučićevoj ulici u Trebinju ...

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?