OTVORENA SAOBRAĆAJNICA NA KILAVCIMA, POČELI RADOVI U ULICI MILOŠA OBILIĆA


OTVORENA SAOBRAĆAJNICA NA KILAVCIMA, POČELI RADOVI U ULICI MILOŠA OBILIĆA


Vršilac dužnosti direktora preduzeća „Putevi Republike Srpske“ Nenad Nešić, narodni poslanik Ilija Tamindžija i načelnik opštine Nevesinje Milenko Avdalović pustili su danas u saobraćaj vezni put u industrijskoj zoni na Kilavcima koji povezuje regionalni put Nevesinje-Berkovići i magistralni put Nevesinje-Gacko.


Ozvaničili su i početak radova na rehabilitaciji magistralnog puta M 6.1 na dionici koja prolazi kroz grad. Dogovoreni su i novi infrastrukturni saobraćajni projekti i potvrđeni prioriteti koje je usvojio Opštinski parlament za povezivanje na budući Koridor 5C.


Projekat izgradnje veznog puta vrijedan 266.000 KM finansiralo je preduzeće „Putevi RS“. Izgradnjom saobraćajnice riješeno je problematično ukrštanje regionalnog i magistralnog puta na ulazu u Nevesinje iz pravca Berkovića i Gacka. Pored toga, prigradska naselja Gvozd i Kilavci dobila su najkraću saobraćajnu vezu.


V.d. direktora preduzeća „Putevi RS“ Nenad Nešić kaže da će nova saobraćajnica doprinijeti bržem i bezbjednijem saobraćaju. Podržao je i inicijativu opštine Nevesinje za povezivanje na budući koridor 5C.


Nešić je istakao dobru saradnju sa lokalnom upravom koja je rezultirala sa više realizovanih projekata kao što su kružni tok kod Opštine, Ulica Cara Dušana, most u Zovom Dolu.


On je najavio da će u putnu infrastrukturu na području Hercegovine ove godine biti uloženo oko 25 miliona maraka.


Narodni poslanik Ilija Tamindžija naglašava da je opština Nevesinje odredila da prioritet u izgradnji saobraćajne infrastrukture bude povezivanje sa koridorom 5C, ali to nikako ne znači da se odustaje od rehabilitacije putnog pravca prema Berkovićima.


− Na struci je da utvrdi najbolje rješenje za povezivanje sa najbližom tačkom konekcije sa koridorom –istakao je Tamindžija dodajući da u ovom trenutku još nije definisano da li će to biti tunel ili neko drugo optimalno rješenje.


On je rekao da opština Nevesinje i Vlada RS nisu odustali od puta prema Berkovićima naglašavajući da će se rekonstrukcija ove regionalne saobraćajnice odvijati shodno projektnoj dokumentaciji.


Načelnik opštine Milenko Avdalović je dosadašnju saradnju sa preduzećem „Putevi RS“ ocijenio kao veoma uspješnu budući da je u posljednjih godinu dana urađeno više projekata koji su modernizovali saobraćajnu infrastrukturu na području opštine Nevesinje. Avdalović je najavio da će opština Nevesinje finansirati postavljanje rasvjete uz novootvorenu saobraćajnicu na Kilavcima. On je ukazao i na značaj izgradnje kružnog toka kod Sportske dvorane koji bi popravio bezbjednost saobraćaja na ovoj frekventnoj tački. Dogovoreno je da ovaj projekat uđe u plan Puteva RS za narednu godinu.


Danas je ozvaničen i početak radova na rehabilitaciji magistralnog puta M 6.1, na dionici koja prolazi kroz grad, odnosno u Ulici Miloša Obilića. Preduzeće „Nevesinjeputevi“ vršiće kompletno presvlačenje ulice novim slojem asfalta, a JP „Vodovod“ će uraditi rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže.


nevradio

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?