NAKON DEFILEA "BILEĆANACA" OTVORENA MANIFESTACIJA „DANI BILEĆKIH PROIZVODA I STVARALAŠTVA“


NAKON DEFILEA "BILEĆANACA" OTVORENA MANIFESTACIJA „DANI BILEĆKIH PROIZVODA I STVARALAŠTVA“


Uz zvuke „Bilećanke“ oko 550 „Bilećanaca“ prodefilovalo je ulicama Bileće. Jutros su se okupili u krugu kasrane, u kojoj su, kako kažu proveli najljepše dane, obišli svoje nekadašnje spavaone, postrojili se na pisti i krenuli ka Univerzalnoj sportskoj dvorani „Tijana Bošković“.


Njihovim dolaskom otpočela je i svečana ceremonija otvaranja manifestacije „Dani bilećkih proizvoda i stvaralaštva“. 


U ime pitomaca na dobrodošlici se zahvalio predsjednik Organizacionog odbora pripadnika nekadašnje Škole rezervnih oficira Zlatko File. 


„Mi smo najveći promoteri vaše opštine, radujemo se kada dođemo u Bileću, a vama želim da Bileća krene putem napretka“, rekao je File. 


Dane bilećkih proizvoda i stvaralaštva otvorio je Vjekoslav Petričević, ministar privrede i preduzetništva RS.


„Vrlo rado smo se odazvali pozivu da podržimo manifestaciju u Bileći, ali i da danas prisustvujemo njenom otvaranju. Stvaralaštvo je jedna od najljepših riječi u srpskom jeziku, jer nije dovoljno samo proizvoditi, mi moramo i stvarati, graditi naše brendove i promovisati turističke destinacije“, rekao je Petričević. 


Ministar Petričević naglasio je da je Bileća u srcu Hercegovine i da kao takva ima veliki potencijal.


„Imamo odlične privredne subjekte, po kojima smo prepoznatljivi. A ovakve manifestacije nam omogućavaju da se umrežavamo i gradimo poslovne veze“, rekao je Petričević. 


Brojne goste i predstavnike Turističke organizacije Republike Srpske dočekali su načelnik opštine Miljan Aleksić i menadžer Mihajlo Vujović.


„Ovo je deseti jubilarni put da dočekujemo naše „Bilećance“. Možemo reći da smo bogati, jer svake godine dočekujemo pitomce iz svih bivših Jugoslovenskih Republika. Mi smo ljudi velikog srca, koji znaju svašta da naprave, i ponosni smo što imamo najbolju hranu.“, rekao je načelnik opštine Miljan Aleksić. 


Zavičajni klub Bilećana u Srbiji uručio je tri laptopa Mariji Lozo, Željki Kokotović i Andrei Bjelica, najboljim učenicima Srednjoškolskog centra „Golub Kureš“. 


„Za sedam godina dodjelili smo oko 30 računara najboljim učenicima, što je skroman doprinos razvoju obrazovanja. Prošle godine nagradili smo i šest najboljih studenata Beogradskog univerziteta, a štampamo i časopis škole Sveti Sava“, rekao je predsjednik Zavičajnog kluba Miodrag Dunđerović. 


Dušanki Bjeletić, najboljem đaku Srednjoškolskog centra laptop je dodjelio Milorad Bato Samardžić. Samardžiću je ovo petnaesta godina kako nagrađuje najbolje učenike. 


Vrata sajma otvorena su večeras do 20:00 časova i otvaraju se ponovo u nedjelju od 9 do 17 časova.


Na platou kod Univerzalne sportske dvorane „Tijana Bošković“ održana je Konferencija beba, kulturno- zabavni program i koncert Lipa festa.

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?