GRADSKA UPRAVA: PRIJEM ZA NAJBOLJE ĐAKE, SVI ŽELE DA SE VRATE U SVOJ GRAD


GRADSKA UPRAVA: PRIJEM ZA NAJBOLJE ĐAKE, SVI ŽELE DA SE VRATE U SVOJ GRAD


Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić uručio je novčane nagrade najboljim učenicima  osnovnih i srednjih škola Trebinju, među kojim su, osim đaka generacije i vukovaca, i oni učenici koji u dosadašnjem školovanju nisu imali sve petice, ali su ostvarili zapažene rezultate na nekom od republičkih takmičenja.


Ćurić je, na prijemu koji je priređen za ove učenike, istakao da je ovaj gest Gradske uprave usmjeren na skretanje pažnje na trud ovih učenika i na činjenicu da lokalne vlasti o njima brinu.


„Željeli smo skrenuti pažnju na činjenicu da se rad isplati, a da to u Gradskoj upravi itekako primjećuju, ali je ovo bila prilika i da razgovaramo sa svima njima i saznamo šta planiraju upisati i upoznati ih sa deficitarnim zanimanjima koja su gradu neophodna i sa kojim će moći lakše dobiti naše stuipendije, a kasnije i zaposlenja“, kazao je Ćurić.


On je napomenuo da gradske vlasti razgovaraju i sa nastavnim kadrom, kako bi se usaglasila i upisna politika radi potreba grada Trebinja i cijelog regiona i uspješni đacii struenti ostali u svome gradu, odnosno Republici Srpskoj.


Đak generacije Centra srednjih škola Vladimir Gutić je, osim zahvalnosti, istakao da će svima njima novčana nagrada barem malo olakšati nastavak školovanja, ali će im ovakvo priznanje služiti i kao motivacija da budu bolji i uspješniji.


Vladimir, koji želi upisati Tehnološki fakultet u Novom Sadu, kao i njegova drugarica Ivana Kašiković, koja je đak generacije trebinjske Gimnazije „Jovan Dučić“ i planira upisati softversko inžinjerstvo na Tehničkom fakultetu u Novom Sadu, saglasili su se da se nakon školovanja žele vratiti u svoj grad i tu nastaviti svoje karijere.


Za Gimnaziju se opredijelila u đak generacije Osnovne škole „Sveti Vasilije Ostroški“ Ivana Ćuk, koja kaže da smatra kako je gimnazijsko znanje najbolja osnova za dalje školovanje, a trud i rad osnova da se, kako kaže, uspije u životu i da se na kraju vrati u svoj grad...


 

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?