REKORDNIH DVIJE HILJADE MOTORA


REKORDNIH DVIJE HILJADE MOTORA


U Trebinju je proteklog vikenda održan jubilarni, dvadeseti po redu, moto skup „Bajk vikend 2019.“, na kome je učestvovao do sada rekordan broj bajkera, sa oko 2.000 prijavljenih motocikala.


„Ovogodišnja manifstacija je bila zaista veličanstvena, najposjećenija do sada, i po broju bajkera, i po broju motocikala, ali i po broju posjetilaca kojih je ove godine bilo više hiljada u prepunom kampu“, kazao nam je Miki Muratović iz trebinjskog Moto kluba TNT koji dvije decenije organizuju motorijadu. 


Od nekadašnjih par stotina motocikala, intimnih prijatelja članova TNT-a i motorijade koja se u prvim godinama odvijala u Lastvi kod Trebinja, danas je to jedna od najvažnijih turističkih manifestacija grada, kako je rečeno  na prijemu, koji se desetask godina priređuje u Gradskoj upravi za motoriste.


Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić je ovom prilikom, osim dobrodošlice, istakao da   je svih ovih godina Gradska uprava sa radošću prihvatala pokroviteljstvo manifestacije koja se izdvaja među prioritetne u ovom gradu. 


„I ova brojka od oko 2.000 motora nama je jasan signal da je za budući period potrebno dodatno razvijati kapacitete, ne samo u krugu kasarne, gdje je bajkerski kamp, već prvenstveno smještajne kapacitete u gradu, gdje imamo 2.400 registrovanih ležajeva, ali zato očekujemo da sljedeće godine ta brojka izađe na tri hiljade“, istakao je Ćurić. 


On je napomenuo da su bajkeri za protekle dvije decenije u Trebinju srušili predrasude koje ljudi imaju prema njima, ali i pokazali da su neraskidivi mostovi  prijateljstva koje među sobom grade, bez obzira na naciju, vjeru, boju kože ili politička opredjeljenja, te da su dobar primjer kako treba živjeti. 


„Vi treba da budete primjer svima nama, i u politici i uopšte u životu. Primejr koji pokazuje da se može zajedno i mora zajedno, da jedino tako možemo napraviti rezultat i očekivati napredak, i naš grad i ova država i naš region“, rekao je Ćurić.


Predstavnici bajkera su i na prijemu kod gradonačelnika istakli oduševljenje Trebinjem u gostoljubivošću njegovih stanovnika, zbog čega, kako svi ističu, rado dolaze u Trebinje, čiji je moto skup, po njihovim ocjenama, danas jedna od najvećih bajkerskih svetkovina u regionu.


Ovogodišnja, jubilarna motorijada, započela je po tradiciji u petak, okupljanjem u kampu, gdje je u večernjim satima nastupila popularna „Riblja čorba“, a juče popodne je, nakon prijema u Gradskoj upravi, organizovan tradicionalni defile bajkera ulicama Trebinja.


U subotu veče su u kampu održane moto igre, a program je završen koncertom grupe „Zabranjeno pušenje“.


Kao predgrupe su u dvije bajkerske večeri nastupili bendovi „Paranoid“ iz Rudog i „Krugovi u žitu iz Trebinja“.


Organizatori moto skupa su i ove godine bili Moto klub TNT i Turistička organizacija grada Trebinja, a generalni pokrovitelj Grad Trebinje