Na aukciji slika kolonije KOLO prikupljeno 5.000 KM za liječenje Matije Darmanovića


Na aukciji slika kolonije KOLO prikupljeno 5.000 KM za liječenje Matije Darmanovića


Na humanitarnoj aukciji slika nastalih na ovogodišnjoj umjetničkoj koloniji „KOLO“, koja je sinoć održana u dvorištu Muzeja Hercegovine, prikupljeno je oko 5.000 KM, a cjelokupni iznos biće uplaćen za liječenje dječaka Matije Darmanovića iz Trebinja, koji boluje od cerebralne paralize i epilepsije.


„Veoma smo zadovoljni ove godine – sakupili smo ukupno 4.690 KM od prodatih slika. Ali očekujemo i dodatnih nekoliko stotina maraka jer su se i prošle godine nakon aukcije ljudi naknadno javljali zaiteresovani da učestvuju. Vjerujem da će tako biti i ove godine“, kaže Ivana Grujić, direktor Muzeja Hercegovine, koji je sa Udruženjem likovnih umjetnika istočne Hercegovine „Milorad Ćorović“ i organizator likovne kolonije „Kolo“.


Grujićeva je dodala da je za humanitarnu aukciju svoje radovi priložilo svih 26 umjetnika, učesnika ovogodišnjeg saziva „Kola“, te da je u ponudi bilo više od 50 umjetničkih djela.


„Slike za aukciju iz Beograda je poslala i ‘Galerija M’ ali i još neki umjetnici koji su učestvovali na koloniji prošle i pretprošle godine. Nisu zaboravili na ovaj lijep običaj trebinjske kolonije i da i ove godine, iako nisu među učesnicima, pokažu tu svoju ne samo umjetničku nego i humanu stranu“, istakla je Grujićeva.


Da bi prodaja umjetničkih djela bila uspješnija a prikupljeno više novca za Matijino liječenje truda nisu žalili ni voditelji aukcije – Darko Kurtović i Snežana Misita, predsjednik udruženja „Bebe“, čiji je član i porodica Darmanović.


rt

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?