U BILEĆI OTKRIVEN SPOMENIK DRAŽI MIHAILOVIĆU


U BILEĆI OTKRIVEN SPOMENIK DRAŽI MIHAILOVIĆU


„Današnjim otkrivanjem i osveštanjem spomenika Dragoljubi Draži Mihailoviću u Ravnogorskom parku svečano proglašavam kraj Drugog svjetskog rata u Bileći i trajno pomirenje između potomaka njegovih učesnika. Od sada i za sva vremena!“, rečeno je u poruci načelnika opštine Bileća Miljana Aleksića, koji zbog opravdanih zdravstvenih razloga nije prisustvovao otkrivanju spomenika đeneralu Draži Mihailoviću.


Veliki broj građana Bileće, Hercegovine i Crne Gore okupio se danas u Ravnogorskom parku u Bileći. Park čija je gradnja počela 2010. godine upotpunjen je spomenikom načelniku Štaba Vrhovne komande Jugoslovenske vojske u otadžbini, Dragoljubu Draži Mihailoviću. Bista viskoka oko 3,5 metra djelo je vajara Milivoja Bokića, a izgrađena je donacijom brojnih privrednika i sportskih radnika. 


„Ovaj spomenik poruka je našem narodu, da se osvjesti i osvrne na istoriju, da vidi gdje su pravljene greške, jer ako se ne okrene neće znati kuda da ide u budućnosti.“, rekao je član Odbora za izgradnju spomenika Milorad Vujović koji je istakao da je ovaj spomenik postojao u srcu i duši naroda Bileće i da je njegovom voljom postavljen u centar grada. 


Spomenik su otkrili vajar Milivoje Bokić i Radomir Babić, brat Špira Babića, poslednjeg komandata Graničnog bataljona bilećke vojnočetničke brigade. 


Novoizgrađeni spomenik osveštali su sveštenici Srpske pravoslavne Crkve uz pratnju hora „Svetog Save“ iz Bileće i Etno grupe „Vasilise“.


RADIO BILEĆA

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?